Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι μονομερείς δηλώσεις των εποχικών για το Μάιο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι μονομερείς δηλώσεις των εποχικών για το Μάιο

Διαθέσιμη από αύριο η πλατφόρμα για την υποβολή δήλωσης από εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο, ύψους 534 ευρώ. 

Από αύριο, Τρίτη 15/6/2021, έως και την Παρασκευή 25/6/2021, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που είναι σε ισχύ, σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το μήνα Μάιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής:

– Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για όλο το μήνα.

– Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναλειτούργησαν, αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά το μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο για όλο το μήνα Μάιο.

– Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο το μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.

Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ