Κατηγορίες: Εργασιακά

Επίδομα 800 ευρώ: Τέλος χρόνου για αναστολές συμβάσεων, πότε αρχίζουν οι πληρωμές

Τελειώνει ο χρόνος για τις δηλώσεις των αναστολών συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου από εργοδότες και εργαζόμενους κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή, ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές των αποζημιώσεων επί των 800 ευρώ.

Αύριο, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, είναι η τελευταία ημέρα της 10ήμερης προθεσμίας που έχει δώσει το υπουργείο Εργασίας για να ολοκληρωθούν οι δηλώσεις των κλειστών επιχειρήσεων. Το χρονοδιάγραμμα ήταν εξαρχής σφιχτό, ώστε να ξεκινήσουν νωρίτερα οι πληρωμές των αποζημιώσεων του Νοεμβρίου, που θα υπολογιστούν επί του ποσού των 800 ευρώ, δηλαδή 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, η πληρωμή των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Αντίθετα, οι δηλώσεις εργοδοτών και εργαζομένων από πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, ολοκληρώνονται στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ η πληρωμή των αποζημιώσεων επί των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου και πιθανότατα έως τις 21 Δεκεμβρίου. Μια ημερομηνία που υπάρχει στον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας είναι η 11η Δεκεμβρίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνταξιούχοι: Η διπλή ενίσχυση έως τα Χριστούγεννα

Σημαντικά ενισχυμένο θα είναι φέτος το ετήσιο βοήθημα προς συνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς…

19/09/2026

ΥΠΑΑΤ-ΑΑΔΕ: Στα 53 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την παροχή γεωργικών συμβουλών

Στα 53 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της πρόσκλησης για την παροχή δωρεάν γεωργικών…

19/09/2026

ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA

Tην Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της…

19/09/2026

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Απόλυτα αφοσιωμένος στην Εκκλησία και βαθιά προσηλωμένος στους ιερούς κανόνες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Η διακονία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αφοσίωσή του στην Εκκλησία,…

19/09/2026

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα της ΔΥΠΑ, με τους δικαιούχους να μπορούν…

19/09/2026

Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

Κατά την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν συνολικά 1.392.004.633,40 ευρώ σε 2.712.497 δικαιούχους,…

19/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ