Εποχικά εργαζόμενοι: «Επεσε»το σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων για το επιδομα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: ΕργασιακάΟικονομία

Εποχικά εργαζόμενοι: «Επεσε»το σύστημα για την κατάθεση των αιτήσεων για το επιδομα

Πάνω σε έναν υπολογιστή είναι «κρεμασμένοι» χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι οι οποιοι προσπαθούν να καταθέσουν την αίτηση για να λάβουν το επιδομα των 534 ευρώ.

Μια διαδικασία που αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη, μιας και το μεσημέρι το σύσητμα του του Υπουργείου Εργασίας «κράσαρε»

ύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα που άνοιξε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, λειτουργησε για αρκετή ώρα και έτσι αρκετοί κατάφεραν να καταθεσουν τις αιτήσεις τους. Όμως όπως μπορεί να δει κανείς και από τη φωτογραφία που δημοσιεύει το voucherergasia.gr η πρόσβαση αυτή την ώρα είναι αδύνατη!

Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων των εποχικών ξενοδοχοϋπαλλήλων στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr αφορά τα 534 ευρώ του Ιουνίου. Μάλιστα, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά, σε κάποιους ακόμη και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι αρχικά, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας, οι δηλώσεις θα ξεκινούσαν την Τρίτη 1η Ιουλίου και θα ολοκληρώνονταν στις 7 Ιουλίου, όμως χωρίς εξήγηση για την καθυστέρηση, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν ότι τελικά, η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοιγε σημερα, όπως και έγινε.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις – δηλώσεις αφορούν χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, με υποχρέωση επαναπρόσληψης, που θα λάβουν στο τέλος Ιουλίου τα 534 ευρώ του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων πρέπει να γίνει από τους εργαζόμενους σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ που αφορά τον μήνα Ιούνιο. Οι εποχικοί εργαζόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις με νέο ειδικό έντυπο. Υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr πρέπει να υποβάλουν οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε επαναπροσλήφθηκαν είτε όχι, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι της ειδικής αποζημίωσης.

Οσο για τους εποχικά εργαζόμενους στον επισιτισμό και στην εστίαση που δικαιούνται το έκτακτο επίδομα ανεργίας Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο (δεν υπάρχει γι’ αυτούς νομοθετημένη υποχρέωση επαναπρόσληψης), σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η σχετική πλατφόρμα άνοιξε τελικά χθες. Οι δικαιούχοι καλούνται να επικαιροποιήσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) που είναι ήδη καταχωρισμένος στον ΟΑΕΔ και να αποδεχθούν προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση που αναφέρει ότι 1) παραμένουν άνεργοι, 2) από τη σύμβασή τους δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις και 3) σε περίπτωση ανάληψης εργασίας θα ενημερώσουν αμέσως τον ΟΑΕΔ.

Share
Ετικέτες: epidomaεργαζόμενοι

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ