Εργασιακός Μεσαίωνας στο Ηράκλειο: Λιποθυμίες και βία εναντίον εργαζομένων! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Εργασιακός Μεσαίωνας στο Ηράκλειο: Λιποθυμίες και βία εναντίον εργαζομένων!

Τα περιστατικά που καταγράφονται στο Ηράκλειο σε βάρος εργαζομένων πληθαίνουν. Είναι γεγονότα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από καταγγελίες των ίδιων των θυμάτων και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του εκάστοτε κλάδου.

Χθες είχαμε την καταγγελία για βίαιο επεισόδιο σε βάρος εργαζόμενου και συγκεκριμένα μάγειρα σε εστιατόριο της πόλης.

Το περιστατικό έχει ήδη καταγγελθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας και το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το σωματείο Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας καταδικάζει με το τον απερίφραστο τρόπο περιστατικό σωματικής βίας σε εργαζόμενο – μάγειρα που εκδηλώθηκε σε εστιατόριο στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον εργοδότη του. Το σωματείο στέκεται και στηρίζει τον εν λόγω εργαζόμενο αλλά και κάθε εργαζόμενο που υφίσταται τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην επιθεώρηση εργασίας και απαιτούμε να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες όπως ορίζει ο νόμος. Η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιου είδους περιπτώσεις και αναμένουμε να προχωρήσουν τα δέοντα.
Τέλος, το σωματείο θέλει να τονίσει ότι η σκόπιμη επιβολή δύναμης είτε σωματικής είτε ψυχολογικής είτε ηθικής σε χώρους εργασίας είναι απολύτως απορριπτέα και θυμίζει τελείως άλλες εποχές.

Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σωματικές είτε ψυχολογικές στον εργαζόμενο, οι οποίες δεν είναι διόλου απίθανο να είναι θανάσιμες. Αποτελεί πάγια ανάγκη το κλίμα στους χώρους εργασίας να διαπνέεται υπό το πρίσμα συνεργασίας, αλληλοϋποστήριξης, συναδελφικότητας, σεβασμού και σοβαρότητας. Σίγουρα, τέτοιες ενέργειες δεν οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Και λιποθυμια

Το voucherergasia.gr είχε γράψει για ένα ακόμη συμβάν που δείχνει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποιες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν πάρα πολλοί εργαζομενοι και στο Ηράκλειο, με αποτελεσμα τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά να καταρρέουν.

Ενα από αυτά ειχε ερθει στο φως της δημοσιότητας ξανα μέσα από την ανακοίνωση του Σωματείου Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών & Λοιπού προσωπικού κουζίνας. Συμφωνα με το σωματείο ενας μάγειρας σε ξενοδοχείο του Ν. Ηρακλείου ειχε λιποθυμήσει λόγω εξάντλησης ενώ ήταν εν ώρα εργασίας (Δειτε περισσότερα ΕΔΩ)

 

Share
Ετικέτες: ergasiaμάγειρας

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ