Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στο «τραπέζι» αλλαγές στις περικοπές στις συντάξεις - voucherergasia.gr
Εργασιακά

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Στο «τραπέζι» αλλαγές στις περικοπές στις συντάξεις

Οι συνταξιούχοι που εργάζονται έχουν «πέναλτι», αφού τους «κόβεται» το 30% της σύνταξης τους, ανεξάρτητα από το πόσες ημέρες εργάζονται ή το ποσό που λαμβάνουν ως αμοιβή από την εργασία τους. Σύμφωνα με το νέο υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ένας από τους πρώτους στόχους της νέας κυβέρνησης, είναι αυτό να αλλάξει. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως προανήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης, στο «τραπέζι» βρίσκεται σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα φέρει αλλαγές στην παρακράτηση του μέρους της σύνταξης, για όσους συνταξιούχους εργάζονται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόθεση του υπουργείου Εργασίας είναι να υπάρχει μία αναλογική κράτηση, ώστε να μην τιμωρούνται οι συνταξιούχοι που επιλέγουν να εργάζονται.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν χιλιάδες συνταξιούχοι που εργάζονται είτε γιατί το ύψος της σύνταξής τους είναι μικρό είτε γιατί το επάγγελμά τους τους το επιτρέπει. Πρόκειται κυρίως για ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι λαμβάνουν τη σύνταξή τους και ασκούν μετά το επάγγελμά τους, όποιο κι αν είναι αυτό.

Τα πιθανά σενάρια

Τα σενάρια που βρίσκονται υπό επεξεργασία είναι πολλά, ενώ όλα δείχνουν πως στο προσκήνιο έρχεται ένα αναλογικότερο μοντέλο κρατήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο επεξεργάζεται ένα μοντέλο στο οποίο θα λαμβάνεται υπόψιν κυρίως το ύψος του εισοδήματος που αποκτούν οι συνταξιούχοι από την εργασία τους.

Η παρακράτηση του 30% θα αφορά ένα συγκεκριμένο ύψος εισοδήματος, που θα καθοριστεί, ενώ το ποσοστό θα βαίνει μειούμενο όσο μικρότερο είναι και το έξτρα εισόδημα των εργαζόμενων συνταξιούχων.

Βέβαια, στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο, η παρακράτηση στους συνταξιούχους που εργάζονται να γίνεται όχι στη σύνταξη αλλά μέσω επιπλέον φορολογίας για το κομμάτι του εισοδήματος που αποκτούν από την εργασία τους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ