Καραμεσίνη: «Περισσότερες γυναίκες στα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ» - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Καραμεσίνη: «Περισσότερες γυναίκες στα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 75% του συνολικού όγκου της μη αμειβόμενης εργασίας στο σπίτι επιτελείται από τις γυναίκες, τόνισε, μεταξύ άλλων, η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Μαρία Καραμεσίνη, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» 105,5».

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ μίλησε επίσης για τη νέα υποχώρηση της ανεργίας στο 18% τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώνοντας ότι η μείωση σε ετήσια βάση ήταν σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον Δεκέμβριο του 2017. «Αν συγκρίνουμε τον Δεκέμβριο του 2018 με τον Δεκέμβριο του 2014, παρατηρείται αύξηση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 340.000» ανέφερε η κ. Καραμεσίνη.

Ωστόσο, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ διαπίστωσε ότι, ενώ η ανεργία στην Ελλάδα υποχώρησε στα επίπεδα του Αυγούστου του 2011, το χάσμα μεταξύ γυναικείου και ανδρικού ποσοστού ανεργίας παραμένει πολύ μεγάλο. Όπως είπε, η ανεργία στις γυναίκες ανέρχεται στο 23% και στους άνδρες στο 14%, «το χάσμα του 9% είναι το μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Σήμερα, οι γυναίκες συνεχίζουν και μπαίνουν μαζικά στην αγορά εργασίας , όπως και μέσα στην κρίση, γιατί ήθελαν να στηρίξουν το οικογενειακό εισόδημα και συνεχίζουν και τώρα να συμμετέχουν …» συμπλήρωσε η κ. Καραμεσίνη.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΟΑΕΔ στα ενεργά προγράμματά του σήμερα δεν έχει άμεση «σηματοδότηση φύλου» (π.χ. περισσότερα μόρια για γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες), αλλά «υπάρχουν άλλα κριτήρια που οδηγούν στο να συμμετέχουν περισσότερο οι γυναίκες. Παρακολουθούμε τη σύνθεση φύλου των ωφελουμένων, τα ποσοστά ανδρών και γυναικών. Οι γυναίκες συμμετέχουν περισσότερο από τους άνδρες και στα προγράμματα απασχόλησης και στα προγράμματα κατάρτισης» υπογράμμισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες κατηγορίες γυναικών πιο ευάλωτες, όπως στα μονογονεϊκά νοικοκυριά όπου επικεφαλής είναι, κυρίως, γυναίκες. «Αυτά πριμοδοτούνται με περισσότερα μόρια στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» είπε.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ