Καταγγελία από την ΠΟΕΕΤ: Αγνοούνται τα ένσημα εδώ και έναν χρόνο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Καταγγελία από την ΠΟΕΕΤ: Αγνοούνται τα ένσημα εδώ και έναν χρόνο

Στο ζήτημα της στήριξης των εργαζομένων επανέρχεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) που καταγγέλλει τη στάση του Υπουργείου Εργασίας.

Η ΠΟΕΕΤ είχε θίξει προβήματα που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα εκείνους που δεν κατάφεραν να δουλέψουν φέτος, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας 

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει, δεν υπάρχει ανταπόκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα επισυνάπτει και έγγραφη καταγγελία που είχε κάνει προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ για μαύρη και ανασφάλιστη εργασίας από τις αναστολές σύμβασης του 2020 (εφ’ όσον ακόμα δεν έχουν φανεί τα ένσημα!).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΕΤ έχει ως εξής:

“Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας προσπαθεί καθημερινά να επικοινωνήσει με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας εδώ και 20 ημέρες χωρίς επιτυχία αφού ο κ. Χατζηδάκης αλλά και οι υπηρεσίες του ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ πίσω από τους υπαλλήλους του υπουργείου οι οποίοι δηλώνουν άγνοια για τα προβλήματα μας!

Εμείς λοιπόν δεν θα κουραστούμε να τα λέμε κάθε μέρα αλλά και να τα διεκδικούμε γιατί για μας είναι θέμα επιβίωσης!!

Θα σας τα γράφουμε λοιπόν κάθε μέρα.

– Πότε θα φανούν τα ένσημα μας από τις μονομερείς αναστολές συμβάσεων του 2020;

– Πόσα ένσημα θα χρειάζονται φέτος για να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό με επίδομα ανεργίας;

– Θα στηριχθούν οικονομικά όσοι φέτος το καλοκαίρι δεν εργάστηκαν είτε γιατί η επιχείρηση δεν άνοιξε είτε γιατί δεν επαναπροσλήφθηκαν;

– Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που πήραν μονομερή αναστολές του μήνες Μάιο και Ιούνιο και δεν βρήκαν δουλειά μετά; Κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα ανεργίας αν παραμείνει το πλαφόν των 101 ενσήμων ή αν μας ακούσετε επιτέλους και το πλαφόν πάει στα 50 ένσημα θα έχει παρέλθει το 60ημερο που θα έχουν διορία για να καταθέσουν στον ΟΑΕΔ;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!!!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!!!

ΥΓ:1)Ελπίζουμε να μην αληθεύουν οι φήμες πως δεν μας απαντάτε γιατί περιμένετε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ! δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως παίζετε με τόσες χιλιάδες ζωές για επικοινωνιακούς λόγους.

ΥΓ:2) Σας επισυνάπτουμε την καταγγελία που έχουμε κάνει στον Διοικητή του ΕΦΚΑ από 23/7/2021 όπου καταγγέλλουμε το Υπουργείο Εργασίας ως εν δυνάμει εργοδότη μας για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020″

Η Καταγγελία στον Διοικητή του ΕΦΚΑ

Προς
Διοικητή ΕΦΚΑ
κ. ΔΟΥΦΕΞΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Κοιν/ση: Μέλη Δ.Σ ΕΦΚΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ του ΕΦΚΑ του Υπουργείου Εργασίας ως εργοδότη στους χιλιάδες εργαζόμενους του τουρισμού

Κύριε Διοικητά,

Γνωρίζετε πολύ καλά πως χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης προέβησαν την σαιζόν 2020 σε μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης εφ΄ όσον οι επιχειρήσεις δεν λειτούργησαν λόγω της πανδημίας του covid-19, ώστε να γίνουν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534,00 ευρώ) αλλά και 25 ένσημα για κάθε μήνα που θα ίσχυε η αναστολή σύμβασης.

Μάλιστα μέσω εξαγγελιών της τότε ηγεσίας του υπουργείου εργασίας είχε δοθεί ο χαρακτηρισμός πως το υπουργείο εργασίας είναι ο «εργοδότης» μας!

‘Εκτοτε κ. Διοικητά και ενώ έχουμε φτάσει στα τέλη Ιουλίου του 2021 ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 2020 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όσοι είναι δικαιούχοι επιδομάτων από τον Οργανισμό να μην μπορούν να τα λάβουν, εξειδικευμένες ιατρικές παροχές όπως χημειοθεραπείες σε καρκινοπαθείς να μην προχωρούν, να χάσουν τελικώς το δικαίωμα οι εργαζόμενοι να γράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς για τη σχολική χρονιά που μας έρχεται και φυσικά συνάδελφοι που περιμένουν αυτά τα ένσημα για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης να μην μπορούν να προχωρήσουν την διαδικασία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως για όλη αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται ο ΕΦΚΑ αλλά ο εργοδότης μας που στην προκειμένη περίπτωση είναι το υπουργείο εργασίας.

Έτσι λοιπόν ως δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση που σέβεται τους εργαζόμενους – μέλη της αλλά και που σέβεται τους νόμους και τις διατάξεις, όπως θα κάναμε με κάθε κακόπιστο εργοδότη που θα μα είχε ανασφάλιστους έτσι και τώρα , ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ στην υπηρεσία σας, τον εργοδότη με την επωνυμία «ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ» και ζητούμε από την υπηρεσία σας να πράξει τα δέοντα όπως ορίζουν οι νόμοι περί μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Εννοείται πως είμαστε στη διάθεση τόσο τη δική σας όσο και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ για περεταίρω εξηγήσεις.

Share
Ετικέτες: ΠΟΕΕΤξενοδοχεία

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ