Κρήτη: Δίνουν αγώνα στα ξενοδοχεία για να καλυφθούν τα κενά λόγω έλλειψης προσωπικού - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Κρήτη: Δίνουν αγώνα στα ξενοδοχεία για να καλυφθούν τα κενά λόγω έλλειψης προσωπικού

Σε συνθήκες αντίξοες είναι αναγκασμένοι να εργάζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, για να διατηρηθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στα ξενοδοχεία όπου εργάζονται.
Το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι αναζητούν προσωπικό για να καλύψουν θέσεις εργασίας σε διάφορα πόστα και δε βρίσκουν έχει οδηγήσει σε μια σειρά από συνέπειες.

Έτσι υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν άνοιξαν καθόλου αφού δε βρήκαν το απαιτούμενο προσωπικό, ενώ συνηθέστερο είναι το φαινόμενο να λειτουργούν ξενοδοχεία αλλά όχι με όλα τα δωμάτια τους!

Υπάρχουν δηλαδή κλειστά δωμάτια αφού το προσωπικό δεν επαρκεί για να υποστηρίξει τη φροντίδα αυτών των δωματίων!

Είναι μια κατάσταση που ακούγεται οξύμωρη, μιας και – μετά από τη μακρά περίοδο καραντίνας και τα πολλά οικονομικά προβληματα – θα περίμενε κανείς η προσφορά για εργασία να υπερκαλύπτει τη ζήτηση.

Κάτι τέτοιο φαίνεται όμως πως δεν ισχύει, με τον κ. Νίκο Κοκολάκη, πρόεδρο του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου να επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Αιτία για αυτή την κατάσταση είναι πως πολλοί εργαζόμενοι, αρνούνται να εργαστούν κάτω από συνθήκες εκμετάλλευσης, καθώς υπαρχουν ξενοδόχοι και επιχειρήσεις που εκμεταλλευόμενες τη διαμορφωθείσα – λόγω κορωνοϊού – κατάσταση, καταστρατηγούν τις εργασιακές συμβάσεις.

Ετσι εχουμε το φαινόμενο πολλοί εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό να αναζητούν εργασία σε άλλο επαγγελματικό κλάδο, από το να εργαστούν κάτω από κακές εργασιακές συνθήκες με εξαντλητικά ωράρια. Το πρόβλημα ως σημερα είναι σημαντικό, αλλά όχι ιδιαίτερα έντονο (και καλύπτεται εκ των έσω) καθώς το τουριστικό ρεύμα δεν έχει φτάσει ακόμη σε μεγάλα επίπεδα.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες εργάζονται πολλές φορες κάνοντας υπερωρίες, αφού όπως λένε χαρακτηριστικά, οι τουρίστες πρέπει να απολαμβάνουν ένα επίπεδο υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση τότε τα επόμενα χρόνια θα δούμε τα ξενοδοχεία να επανδρωνονται με προσωπικό από τρίτες χώρες, συμφωνα με το newshub.gr με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν για το ντόπιο εργατικό δυναμικό.

Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι η άρνηση για την κάλυψη θέσεων εργασίας στα ξενοδοχεία από τους ντόπιους ξενοδοχουπαλληλους δεν έχει να κάνει μόνο με την αμοιβή, αλλά και με τις συνθήκες εργασίας, ειδικά όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τη φετινή χρονιά.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ