Κρήτη: Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι αναζητούν...στήριξη από τον Υπουργό Εργασίας - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: ΕργασιακάΤουρισμός

Κρήτη: Οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι αναζητούν…στήριξη από τον Υπουργό Εργασίας

Την ουσιαστική στήριξη των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό και τον επισιτισμό ζητάει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, κ. Κωστη Χατζηδάκη.

Το Σωματείο εκφράζει την αγωνία και την αβεβαιότητα που νιώθουν οι εργαζόμενοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τη νέα τουριστική σεζόν.

Καταθέτει δε τα αιτήματα του κλάδου για αύξηση του επιδόματος των 534 ευρώ αλλά και ενίσχυση των εποχικών μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων ζητάνε και επέκταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την έναρξη της σεζόν.

Η επιστολή του Σωματείου έχει ως εξής:

«Κύριε υπουργέ,
Εδώ και καιρό ζητάμε την αύξηση του ποσού των 534€ καθώς και τη χρηματοδότηση των εποχικά εργαζομένων με επίδομα ανεργίας μέχρι να ξανανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά ο κλάδος μας εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού – ξενοδοχοϋπάλληλοι συνεχίζουμε να δοκιμαζόμαστε σκληρά καθημερινά.

Η αγωνία και η αβεβαιότητα συνεχίζεται ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου. Ως πότε κύριε Υπουργέ, θα ζουν οι συνάδελφοί μας με 500 ευρώ (όσοι είναι σε αναστολή σύμβασης) τον μήνα;
Ως πότε οι εποχικά εργαζόμενοι θα ζουν με την αβεβαιότητα πώς θα βγάλουν τον μήνα που έρχεται και πότε θα λήξει η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ;

Ζητούμε την αναπλήρωση των μισθών μας. Αφού η Κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημά μας για 100% αναπλήρωση, γιατί δεν προχωράμε στην αναπλήρωση μισθού όπως με το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” δηλαδή 80% του μισθού. Ζητάμε την παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι να γυρίσουμε στις δουλειές μας.

Με την πανδημία να αναζωπυρώνεται, με το άνοιγμα των επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης όλο και να αναβάλλεται, ζητάμε έμπρακτα τη στήριξη των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

ΠΟΕΕΤ: Οι εργαζόμενοι ζούνε την απόλυτη εξαθλίωση

Νέα επιστολή απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό όπου υπογραμμίζεται πως οι εργαζόμενοι ζούνε την απόλυτη εξαθλίωση καθώς κάποιοι ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα επιδόματα των προηγούμενων μηνών ενώ δεν έχουν προχωρήσει μέτρα για στήριξη εργαζομένων μετά το τέλος του επιδόματος.

Η ΠΟΕΕΤ ζητάει από τον Υπουργό:

Την κάλυψη των εποχικά εργαζόμενων μέχρι να επαναπροσληφθούν με το επίδομα ανεργίας προσαυξημένο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Την κάλυψη όλων των συναδέλφων που δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Κάλυψη των μισθών κατά 80% όπως προβλέπει το ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ για όλους αυτούς που είναι σε αναστολή σύμβασης εδώ και ένα χρόνο.
Πληρωμή επιτέλους των επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και εμφάνιση των ενσήμων από τις μονομερής αιτήσεις αναστολών σύμβασης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ