Μαζική συμμετοχή στην απεργία από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Μαζική συμμετοχή στην απεργία από την Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

12 Οκτωβρίου 2020

Στην απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετάσχει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων της εγχώριας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων της (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ)-θέτει στο στόχαστρο της αντιδραστικής πολιτικής της τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, επιδιώκοντας την αποδόμηση των θεμελιωδών λαϊκών κατακτήσεων στο χώρο της εκπαίδευσης και συνολικότερα στο Δημόσιο και Ιδιωτικό χώρο. Για το λόγο αυτό, αξιοποίησε και συνεχίζει να αξιοποιεί την πανδημία, όχι για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας, αλλά για την επιβολή του δόγματος του τρόμου, του εκφοβισμού και της υποταγής του λαού στις αντιλαϊκές συνθήκες της Ε.Ε και τις επιταγές των φορέων του κεφαλαίου (Ο.Ο.Σ.Σ-ΣΕΒ).

Στη βάση αυτή, ενώ δεν πήρε κανένα μέτρο υγειονομικής θωράκισης των σχολείων -όπως είναι η διαίρεση των τάξεων σε μικρότερα (15μελή) τμήματα, οι μαζικοί διορισμοί μονίμων, η κάλυψη όλων των κενών, η διενέργεια μαζικών test και η πρόσληψη του απαραίτητου και μόνιμου προσωπικού καθαριότητας των σχολείων- αποδείχτηκε πανέτοιμη στην ΕΠΙΘΕΣΗ στις εργασιακές σχέσεις, στα μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες.

Έτσι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στοιβάζει 25-27 μαθητές στα τμήματα, αφήνει σε υπολειτουργία τα σχολεία (170 τα κενά στο νομό μας), δημιουργεί αφόρητες συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης, ενώ χαρίζει πλουσιοπάροχα πολλά από τα 72 δις ευρώ του νέου πακέτου-δημοσίου δανείου στις μεγάλες επιχειρήσεις και αφήνει ακάλυπτα τα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και ΜΕΘ.

Συγχρόνως, η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), επιτείνει τα μέτρα της αντιδραστικοποίησης της δομής της εκπαίδευσης, με μια σωρεία Υ. Αποφάσεων και εγκυκλίων, η έκδοση και εφαρμογή των οποίων αποτέλεσε και αποτελεί τη μοναδική μέριμνά της. Μεταξύ αυτών κεντρική θέση έχει η Υ. Απόφαση που αποψιλώνει το σύλλογο από βασικά δικαιώματα (συγκρότηση τμημάτων, ανάθεση μαθημάτων κλπ), καταργεί, ουσιαστικά το ΠΥΣΔΕ και μετατρέπει το Διευθυντή Β/θμιας σε απόλυτο κυρίαρχο.

Επίταση της αντιλαϊκή αυτής εγκυκλίου αποτελεί η Υ. Απόφαση για την Υποχρεωτική Εφαρμογή της «Εξ αποστάσεως Διδασκαλίας» στα υπό κατάληψη σχολεία και η συνακόλουθη εγκύκλιος, ώστε οι εκπαιδευτικοί να… ξεχάσουν το εργασιακό τους ωράριο, το χώρο και το χρόνο εργασίας, τα βασικά δικαιώματά τους και ταυτόχρονα να μετατραπούν σε μηχανισμό υπονόμευσης και αστυνόμευσης των μαθητικών καταλήψεων και αγώνων.

Ως άμεση συνέχεια των παραπάνω αντιδραστικών, αυταρχικών, αντιπαιδαγωγικών μέτρων έρχεται το νέο ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΕ. Βάσει αυτού, όλες οι δομές της ΤΕΕ (ΕΠΑΛ-ΙΕΚ, σχολές του ΟΑΕΔ κλπ) δεν εποπτεύονται μόνο από το ΥΠΑΙΘ, αλλά και από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ η ΔΙΟΙΚΗΣΗ τους μεταφέρεται στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ(!). Πρόκειται για την εφαρμογή των αντιδραστικών συνθηκών της ΕΕ (Λευκή Βίβλος του Μάαστριχτ κλπ), πολιτική που άρχισαν να θέτουν σε εφαρμογή οι προκάτοχοι της Κυβέρνησης της ΝΔ και συμπορευτές της στον αντιδραστικό Ευρωμονόδρομο (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ).

Η ΥΠΑΓΩΓΗ των ΣΧΟΛΕΙΩΝ στην Τ. ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, η συνακόλουθη ΑΠΑΛΛΑΓΗ του κρατικού προϋπολογισμού από το δραματικά χαμηλό κονδύλι για την εκπαίδευση, η ΑΡΣΗ της μονιμότητας και η ΓΕΝΊΚΕΥΣΗ της ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, το άνοιγμα του σχολείου στις Ιδιωτικές επιχειρήσεις(πχ εταιρία NOESIS), η προσφορά φτηνών εργατικών χεριών μέσω της ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ κλπ είναι αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται από …παλιά. Είναι μέτρα που είχαν και έχουν τη στήριξη ΟΛΩΝ των κομμάτων της εγχώριας ολιγαρχίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ κλπ). Είναι τα μέτρα που επιτάσσουν όλες οι αντιλαϊκές συνθήκες της ΕΕ (Μάαστριχτ-Μπολόνια-Λισσαβόνα-Βερολίνο )και εκφράζουν την επίθεση του κεφαλαίου στα λαϊκά μορφωτικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις.

Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ως καθαρόαιμη εκπρόσωπος των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων, φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το προαναφερόμενο Νομοσχέδιο, γιατί επείγεται… να παραδώσει την ΤΕΕ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, να κατεδαφίσει όποια μορφωτικά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις, Είναι πλέον φανερό ότι το κονδύλι για της Περιφέρειας για την ΤΕΕ θα επιβαρύνει, μέσω της φορολογίας, τα λαϊκά στρώματα, ενώ τα ΣΔΙΤ (συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού Φορέα) θα οδηγήσουν στην πλήρη ΑΛΩΣΗ της ΤΕΕ από τους… αετονύχηδες των επιχειρήσεων. Σε αυτές τις συνθήκες, η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΑΙΡΕΤΑΙ, αρχής γενομένης από το ΜΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις που θα συνάπτει η Τ. Αυτοδιοίκηση. Σε γενικές γραμμές, τη θέση των σταθερών σχέσεων εργασίας παίρνουν πια τα ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση κινείται αργά, αλλά σταθερά και η ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, όπως δείχνει το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της Διοικητικής Δομής (ΠΕΚΕΣ), έτσι ώστε το περίφημο «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ» -ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ που απαιτεί η ΕΕ και επιτάσσουν ΣΕΒ και ΟΟΣΑ, να ανάγεται σε ύψιστη προτεραιότητα όχι μόνο της δεξιάς ΝΔ, αλλά όλων των κομμάτων του κεφαλαίου, όπως έχει δείξει και εικοσιπεντάχρονη πορεία επιβολής της διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου που μετονομάζεται «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ», για να συγκαλύψει το αντιλαϊκό της περιεχόμενο.

Επιβεβαίωση όλης αυτής της αντιδραστικής πολιτικής αποτελεί και η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ που επιλέγει η κυβέρνηση της ΝΔ, ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ με χημικά και ΜΑΤ τις διαδηλώσεις των ΜΑΘΗΤΩΝ, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των διαδηλωτών ενάντια στην άφιξη του Αμερικάνου Επικυρίαρχου Πομπέο, αλλά και αντιφασιστών δημοκρατών. Η καταδίκη της Χ. Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης ήταν αποτέλεσμα του μακρόχρονου και επίμονου αγώνα των συγγενών των θυμάτων της Ναζιστικής Χ. Αυγής, του δημοκρατικού και αριστερού κινήματος και όχι των «συνοίκων» της στην ίδια «πολυκατοικία».

·ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ -ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ.

·ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.

·ΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<