Μητσοτάκης: «Δεν θα κάνω καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων - voucherergasia.gr

Μητσοτάκης: «Δεν θα κάνω καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων

Μείωση φόρων από το 2020, αλλαγή του πλαισίου των 120 δόσεων, αξιολόγηση χωρίς απολύσεις στο Δημόσιο, καμία μείωση στις συντάξεις και ένα σφικτό κυβερνητικό σχήμα υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όλοι οι υπολογισμοί στα δημοσιονομικά σήμερα γίνονται με ρυθμό ανάπτυξης που αδικεί την ελληνική οικονομία. «Έγινε μία αφαίμαξη της ελληνικής μεσαίας τάξης προκειμένου να μοιράζονται επιδόματα στο τέλος του χρόνου. Εμείς δεν θέλουμε αυτό το μείγμα οικονομικής πολιτικής. Θέλουμε να πάρει μπροστά η μηχανή της παραγωγικής οικονομίας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε ότι «οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να στηρίζονται στις επενδύσεις»

Όπως ανέφερε δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, θα παραμείνει το αφορολόγητο στο σημερινό επίπεδο, θα αλλάξει το πλαίσιο για τις 120 δόσεις, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος στις επιχειρήσεις από τον προϋπολογισμό του 2020. «Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι ένα από τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στην Βουλή. Η Βουλή δεν θα κλείσει έχουμε κανονικό νομοθετικό έργο. Και η μείωση των φόρων θα ισχύσει από το 2020. Έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε αυτές τις μειώσεις φόρων. Είμαστε απόλυτα σίγουροι γι’ αυτό. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Θέλουμε περισσότεροι να μπουν στις 120 δόσεις. Θέλουμε να το κάνουμε άμεσα. Διευκολύνσεις γι’ αυτούς που χρωστάνε λίγα. Θέλουμε να αλλάξουμε το πλαίσιο των 120 δόσεων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. «Απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη. Πρώτα νοσηλευτές, γιατροί, εκπαιδευτικοί και σταδιακές προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Δεν νοείται δημόσια διοίκηση χωρίς αξιολόγηση. Η αξιολόγηση θα γίνει αλλά με ένα τρόπο που θα στηρίζει τους υπαλλήλους και όχι τιμωρητικά. Η απόλυση δεν υπάρχει πια στο Δημόσιο». 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ