Νέα παράταση στις συμβάσεις Ιδιωτικου Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Δήμους και Περιφέρειες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Νέα παράταση στις συμβάσεις Ιδιωτικου Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Δήμους και Περιφέρειες

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης αποφάσισε την παράταση της ισχύος των συμβάσεων προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) που απασχολείται στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Αυτό ήταν άλλωστε και ένα αίτημα Δημάρχων και Περιφερειαρχών προς την κυβέρνηση προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ευρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με τροπολογία, που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του» δίνεται το δικαίωμα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των νομικών τους προσώπων, να παρατείνουν τις εν λόγω συμβάσεις από τη λήξη τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, µε σχετική απόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής.

Διευκρινίστηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη παράταση θα είναι η τελευταία και ότι στις 31/12/2021 θα λήξουν οι συγκεκριμένες συμβάσεις.

Παπαστεργίου: Επιβεβλημένη παράταση

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την παράταση:

«Ως Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, θέλω καταρχήν να εκφράσω την ικανοποίηση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για την αποδοχή του αιτήματός μας από την κυβέρνηση, ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις του προσωπικού που απασχολούνταν στους ΟΤΑ, με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης του covid-19 και τον περιορισμό των συνεπειών του στις τοπικές μας κοινωνίες.

Η συμβολή των συγκεκριμένων εργαζομένων στην προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα ήταν απολύτως θετική και εφόσον η πανδημία εξακολουθεί να μας απασχολεί, ήταν επιβεβλημένη η παράταση των συμβάσεών τους, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Το αίτημα των Δήμων για κάλυψη των υπαρχόντων κενών στις υπηρεσίες μας με μόνιμο προσωπικό, με προτεραιότητα στις κοινωνικές και τεχνικές μας υπηρεσίες καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η υποστελέχωση λόγω της κινητικότητας, στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων μας, εξακολουθούν να παραμένουν ως ζητήματα, ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων της Κ.Ε.Δ.Ε.».

Share
Ετικέτες: ergasiaΔήμοι

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ