Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ στο Voucher Ergasia: «Πρόβλημα επιβίωσης για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζομένους στην εστίαση»! - voucherergasia.gr

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ στο Voucher Ergasia: «Πρόβλημα επιβίωσης για τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους εργαζομένους στην εστίαση»!

Ο Γιώργος Χότζογλου μίλησε στο Voucher Ergasia και ανέλυσε τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση. Δύο κλάδοι που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία με την κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΕΤ, να παραμένει απούσα.

Μιλώντας στο Voucher Ergasia, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δυστυχώς τα μέτρα στήριξης που ανακοινώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση, για τους δικούς μας κλάδους μεταφράζονται σε περαιτέρω μειώσεις των εισοδημάτων μας! Οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν μπορούν όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να κάνουν αιτήσεις μονομερούς αναστολής σύμβασης γιατί δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης όπως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που είχαν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης από τις ξενοδοχειακές μονάδες έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τελευταία φορά τον Οκτώβριο. Στη συνέχεια μπορούν να λαμβάνουν τα 400 ευρώ του επιδόματος ανεργίας για τρεις μήνες όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και ενδεχομένως και τον Απρίλιο, όταν ανοίξουν δηλαδή τα ξενοδοχεία οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα μείνουν απλήρωτοι! Εδώ μιλάμε πλέον για θέμα επιβίωσης!»

«Παράλληλα», συμπλήρωσε ο κ.Χότζογλου, «έχουμε καθυστερήσεις στις αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας καθώς ο ΟΑΕΔ υπολειτουργεί. Έτσι κι αλλιώς ήταν μία χρονοβόρα διαδικασία, φανταστείτε τώρα με την πανδημία και την τηλεργασία!»

Επίσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό αναφέρθηκε και στην πλευρά των ξενοδόχων που ζητούν «ψαλίδια» στους μισθούς: «Υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ζήτησαν να μειωθούν οι μισθοί μας κατά 20% την επόμενη τουριστική σεζόν!»

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ