Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ! - voucherergasia.gr
Εργασιακά

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία της ΑΔΕΔΥ!

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ για τις 16 Μαρτίου κρίθηκε παράνομη από τη δικαιοσύνη:

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή που κατέθεσαν εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η απεργία – αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) με αίτημα να μην εφαρμοστεί η διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε: «Μου προξένησε κατάπληξη η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία από τη διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας. Μια τέτοια απόφαση πάντα προξενεί κατάπληξη, αλλά ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που αναδεικνύονται με τον πλέον δραματικό τρόπο οι αβελτηρίες ενός ολόκληρου συστήματος λειτουργίας και οι τραγικές συνέπειές του, πραγματικά προκαλεί την πιο αλγεινή εντύπωση.

Η Κυβέρνησή μας έχει νομοθετήσει και εφαρμόζει από τις αρχές του έτους το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο, προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να ξεπεράσει παθογένειες δεκαετιών, προσπαθώντας να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα αξιολόγησης που όλοι ήταν άριστοι και δεν υπήρχε καμία διαδικασία αξιολόγησης των δεξιοτήτων και διαδικασιών βελτίωσης του Δημοσίου. Ψηφίσαμε τον νόμο, μόνοι μας φυσικά, χωρίς τη στήριξη της αριστερής αντιπολίτευσης. Εκδώσαμε ταχύτατα τη δευτερογενή νομοθεσία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας από 1/1/23 έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Σε αυτή τη συγκυρία η ΑΔΕΔΥ θεώρησε σκόπιμο να κηρύξει απεργία από την αξιολογητική διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι πραγματικά εξοργιστική. Για τον λόγο αυτό προσφύγαμε στα δικαστήρια που κήρυξαν παράνομη την απεργία και επομένως η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, προκειμένου να διαμορφώσουμε συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και πιστεύουμε ότι, στην προσπάθεια μας αυτή, συμπαραστάτες έχουμε και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Share
Ετικέτες: ΑΔΕΔΥεργασιακά

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ