Πετρόπουλος: «Η νέα ρύθμιση σε έως 120 δόσεις, θα δώσει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες» - voucherergasia.gr

Πετρόπουλος: «Η νέα ρύθμιση σε έως 120 δόσεις, θα δώσει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες»

«Η νέα ρύθμιση σε έως 120 δόσεις, θα δώσει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες που αδυνατούν σήμερα να λάβουν σύνταξη λόγω υψηλών ασφαλιστικών οφειλών». Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με παράδειγμα που παρουσίασε ο Υφυπουργός, μια «απαγορευτική» για συνταξιοδότηση οφειλή πρώην ελεύθερου επαγγελματία ύψους 58.000 ευρώ (πάνω δηλ. από το προβλεπόμενο όριο οφειλής που είναι 20.000 ευρώ), μειώνεται με τη νέα ρύθμιση σε 17.500 ευρώ (-69,8%) και ο οφειλέτης μπορεί, πλέον, να λάβει σύνταξη. Επιπλέον, με τη νέα ρύθμιση, η μηνιαία δόση που θα παρακρατείται από τη σύνταξή του, περιορίζεται δραστικά. Σε σύνταξη 850 ευρώ, η μηνιαία δόση θα είναι 144ευρώ ενώ με το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα διακανονισμού (παρακράτηση της οφειλής σε 40 δόσεις), θα προέκυπτε μια επίσης απαγορευτική μηνιαία δόση ύψους 1.450 ευρώ. «Δεν θα μπορούσε να πληρώσει ποτέ. Θα αυξανόταν συνεχώς το χρέος, δεν θα εξοφλούσε ποτέ την οφειλή, τα παιδιά του θα αποποιούνταν ακόμη και την κληρονομική περιουσία», συμπλήρωσε.

Ο Τ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών προς την εφορία, ενδέχεται να έρθουν μαζί, μετά το Πάσχα, «αν δεν προλάβουμε να τα φέρουμε νωρίτερα, λόγω του πυκνού νομοθετικού έργου στη Βουλή». Ωστόσο, όπως τόνισε, «καμία σύνταξη χηρείας δεν θα περικοπεί λόγω ηλικιακού ορίου καθώς έχει δοθεί εντολή να γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων του μηνός Μαίου όπως πάντα». Ο Τ. Πετρόπουλος συμπλήρωσε ότι, από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου θα αυξηθεί το ποσοστό αναπλήρωσης από 50% σε 70%. Επιπλέον, θεσπίζεται ελάχιστο όριο έγγαμης συμβίωσης στα τρία χρόνια αντί για πέντε που ήταν μέχρι τώρα, προβλέπεται η καταβολή σύνταξης χηρείας στα τέκνα μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή καθώς και πλήρης ιατροφαρμακευτική «κάλυψη» μέχρι την ηλικία των 35 ετών, εφόσον δεν εργάζονται. «Αυτό δεν υπήρχε, επεκτείνουμε την προστασία σε επίπεδα που δεν υπήρχαν ποτέ στην Ελλάδα», είπε ο Υφυπουργός.

Ο Τ. Πετρόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει μείωση του αφορολόγητου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως υπενθύμισε, «στηρίζει και η Κομισιόν, μέσω του αντιπροέδρου της κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ». «Το ίδιο λέγαμε και για τις συντάξεις και δεν περικόπηκαν», κατέληξε ο Υφυπουργός.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ