«Πόλεμος» και καταγγελίες για απολύσεις σε ξενοδοχείο στην Κρήτη! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: ΕργασιακάΤουρισμός

«Πόλεμος» και καταγγελίες για απολύσεις σε ξενοδοχείο στην Κρήτη!

Τη στιγμή που ο κορωνοϊός έχει επιφέρει οδυνηρές συνέπειες στον κλάδο του Τουρισμού και χιλιάδες εργαζόμενοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, ένας… πόλεμος έχει ξεσπάσει σε ξενοδοχείο στην Κρήτη.

Μάλιστα τις απολύσεις εργαζομένων σε ξενοδοχείο του Λασιθίου καταγγέλλουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού- Τουρισμού Ξενοδοχείων Νομού Λασιθίου “Τάλως” αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, η διεύθυνση του ξενοδοχείου ενημέρωσε πως σταματάνε από την εργασία τους την προϊσταμένη ορόφων, τον ζαχαροπλάστη του ξενοδοχείου και τον σεφ του ξενοδοχείου που τυγχάνει να είναι και ο Πρόεδρος του κλαδικού σωματείου μαγείρων Ν. Ηρακλείου Κρήτης. Tα σωματεία καταγγέλλουν τις απολύσεις και ζητούν την ανάκλησή τους.

Η ανακοίνωση του Τάλως με τον τίτλο “Άρχισαν τα Όργανα” αναφέρει. μεταξύ άλλων: 

“Οι ξενοδόχοι όλο το προηγούμενο διάστημαόχι μόνο δεν πλήρωσαν δεκάρα τσακιστή από την τσέπη τους, αλλά έχουν πάρει εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές από την κυβέρνηση. Και τώρα απολύουν εργαζόμενους γιατί την προηγούμενη σαιζόν δεν έβγαλαν τα κέρδη που ήθελαν ή δεν θα βγάλουν την επόμενη αυτά που θέλουν, χτυπώντας ταυτόχρονα το οργανωμένο κίνημα, τα σωματεία των εργαζομένων…..

Δεν φτάνει που απαλλάχτηκαν από όλα, δεν φτάνει που ακόμα και τα ψίχουλα των 534 ευρώ της αναστολής -για όσους τα δικαιούνται- τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας, αφού οι κυβερνήσεις τους όλα τα χρόνια μας έχουν γονατίσει από τη φορολογία τώρα ξεκινάνε τις μαζικές απολύσεις στέλνοντας τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανεργία…
 
Στα δύσκολα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας, για εμάς, ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. 

Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας η οποία έχει αρχίσει ήδη πριν καλά καλά ανοίξει η νέα σεζόν αλλά και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να εκφοβίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα με αυταρχικά μέτρα και απαγορεύσεις”.

Για το θέμα αυτό θέση  πήρε και το κόμμα Μέρα25 καθώς ο Βουλευτής κ. Γιώργος Λογιάδης έχει μετοχές στο εν λογω ξενοδοχείο. Ο κ. Λογιάδης όπως αναφέρεται, έχει ζητήσει την απόφαση μη ανανέωσης σύμβασης. 

Ειδικότερα  η ανακοίνωση τoυ κόμματος αναφέρει τα εξής: “Το ΜέΡΑ25 στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων. Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, μόλις πληροφορήθηκε ότι η διοίκηση του ξενοδοχείου στο οποίο είναι μέτοχος, προέβει σε μη ανανέωση σύμβασης σε εργαζόμενο, ενήργησε άμεσα ζητώντας από τη διοίκηση του ξενοδοχείου να ανακαλέσει την απόφασή της. 

Όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Λογιάδης: «Στέκομαι αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό των εργαζομένων, ειδικά σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες. Οι επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να αναλαμβάνουν το μερίδιο του κόστους που τους αναλογεί σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι επιχειρηματίες”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ