Νέα απεργία προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ - Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Νέα απεργία προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ – Μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τόσο στην Αθήνα και την πλατεία Κλαυθμώνος, όσο και στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 

«Συνεπείς στην ιστορία και τους αγώνες μας, όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου που μετατρέπουν τη χώρα σε ζώνη ευέλικτης και φθηνής εργασίας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.

Διεκδικούμε και απαιτούμε αύξηση του κατώτατου μισθού, οικονομική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας» επεσήμανε η ΓΣΕΕ.

Μάλιστα τις επόμενες ημέρες τα συλλογικά όργανα της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των αντιδράσεων των Συνδικάτων.

Βέβαια ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή, είχε προβλέψει ότι θα δημιουργηθούν μεγαλύτερες ανισότητες, σε βάρος των εργαζομένων. Απέρριψε τα επιχειρήματα του υπουργού Εργασίας για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που μπορεί να επιλύουν τέτοια ζητήματα για τον εργαζόμενο.

Αναφερόμενος στο ΣΕΠΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί, αλλά πάντα στα πλαίσια του υπουργείου Εργασίας και του κράτους: «Έχει απορρυθμιστεί πλήρως το εργατικό δίκαιο για τις απολύσεις με τους μνημονιακούς νόμους και τώρα έρχεται το ατομικό δίκαιο των απολύσεων που δεν περιέχει καμία προστασία για τον εργαζόμενο, ιδίως που ακόμη και δικαστική απόφαση να υπάρχει, η επιχείρηση έχει δικαίωμα να μην τον επαναπροσλάβει. Υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Να πατάσσονται αυστηρά όσοι κάνουν κατάχρηση», υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ