Project manager θα αναλάβει τις εκκρεμείς συντάξεις στον ΕΦΚΑ - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Project manager θα αναλάβει τις εκκρεμείς συντάξεις στον ΕΦΚΑ

Project manager θα αναλάβει να τρέξει αποκλειστικά τις εκκρεμείς συντάξεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 300 χιλ. σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Αυτό δήλωσε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μετά την ολοκλήρωση τη συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το Υπουργείο», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Κωστής Χατζηδάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν επίσης τα εργασιακά και την ενίσχυση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης.
Ο υπουργός, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα δυο μεγάλα νομοσχέδια που αφορούν νέες ρυθμίσεις για την αγορά εργασίας και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις επικουρικές συντάξεις.

Ο «γόρδιος δεσμός» των εκκρεμών συντάξεων

Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, τριπλό γόρδιο δεσμό με «ταμείο» 3 δισ. ευρώ και φόντο 330.000 εκκρεμείς συντάξεις καλείται να επιλύσει ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ, η πρώτη περίπτωση αφορά το «κρυφό χρέος» περίπου 2 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού που προκύπτει από την καθυστέρηση στην έκδοση 165.000 κύριων συντάξεων, 95.000 επικουρικών και 55.000 εφάπαξ για τα οποία έχουν χτυπήσει καμπανάκι τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, αλλά και τα χιλιάδες παράπονα πολιτών σε βουλευτές και υπουργούς του κυβερνώντος κόμματος, που συνέτειναν στην απομάκρυνση του Γιάννη Βρούτση.

Η δεύτερη περίπτωση σχετίζεται με τις οφειλές (1 δισ.ευρώ) που έχουν 100.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι με ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν επειδή έχουν χρέη.
Η τρίτη περίπτωση αφορά το μεγάλο κύμα φυγής με περίπου 90.000 με 100.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που αναμένεται να κατατεθούν φέτος, έτος στο οποίο λήγουν οι όποιες ευεργετικές διατάξεις των νόμων Κουτρουμάνη και Κατρούγκαλου, καθώς από το 2022 εξομοιώνονται για όλους τα έτη συνταξιοδότησης στα 62 (με 40 χρόνια ασφάλισης) και στα 67 για πλήρη σύνταξη.

Το μεγάλο «αγκάθι» στον e-ΕΦΚΑ εξακολουθεί να αποτελεί η διαδοχικότητα των συντάξεων σε δυο ή περισσότερα ταμεία, καθώς από τη μία η έλλειψη προσωπικού και η πανδημία του κορονοϊού, συμβάλλει στις καθυστερήσεις, αφετέρου η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού επιτείνει το χάος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ασφαλισμένος Π.χ στο ταμείο Μετάλλου και στον ΟΑΕΕ, περιμένει στην αναμονή μέχρι και 4,5 χρόνια.

Πηγή: bankingnews.gr

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ