Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί

Τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας θα λάβουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) για σημερα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Υγείας.

Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ είναι:

  • Όχι στην υπερεφημέρευση.

  • Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων).

  • Όχι στα «μπαλώματα» και στις μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού.

  • Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ. Ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.

  • Σχεδιασμός για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα μας.

  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.)

  • Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει σύμφωνα με την πρόεδρο Ματίνα Παγώνη, στην απεργία που προκηρύσσει η ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00 διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας και φυσικά να μη γίνει καμία απόλυση επικουρικού.

H μετακίνηση προσωπικού κι η εγκληματική αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων, η υπερεφημέρευση, το κλείσιμο κλινικών καθώς και η μείωση των χειρουργείων και η μείωση των κρεβατιών ΜΕΘ πανελλαδικά (μάλλον άλλα μαθηματικά θέλουν να μας μάθουν), είναι μερικά από τα προβλήματα που καταθέτει και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός οι οποίοι ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους νοσοκομειακούς γιατρούς συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 24/9, που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ, με συγκέντρωση στο υπ. υγείας στις 12 μμ.

Ωστόσο, και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο ανακοινώνουν ότι θα συμμετάσχουν στη Στάση Εργασίας από τις 11 π.μ. και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι ζητώντας τα εξής:

  • να στελεχωθούν και εξοπλισθούν τα νοσοκομεία που έκλεισαν λόγω Μνημονίων (π.χ. ΓΝΔΑ «Αγ. Βαρβάρα») και να αξιοποιηθούν για τη νοσηλεία ασθενών με SARS-CoV-2

  • να ενισχυθούν το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείου και τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες

  • να ανακληθεί η απόφαση για μετατροπή της ΜΕΘ του νοσοκομείου σε ΜΕΘ COVID-19 γιατί αφήνει το μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής χωρίς ούτε ένα κρεβάτι Γενικής ΜΕΘ

  • να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

  • να επεκταθεί το ανθυγιεινό Επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

  • να εξοπλιστεί το ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο με μηχάνημα μοριακού ελέγχου υψηλής διαγνωστικής ευαισθησίας και γίνεται προληπτικός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων. 

Ανακοίνωση έχει στείλει και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Αρκαδίας λέγοντας ότι θα συμμετάσχει στην απεργία και θα κάνουν συγκέντρωση στη 13:00 έξω από τα ΤΕΠ του Παναρκαδικού και εξόρμηση στα τμήματα του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Εξοπλισμό με μοριακό αναλυτή, επάρκεια αντιδραστηρίων και το απαραίτητο προσωπικό για 24ωρη λειτουργία.

  • Άμεσο εξοπλισμό της ΜΕΘ με τους 2 απαραίτητους αναπνευστήρες και κεντρικό monitor.

  • Πλήρη στελέχωση ΚΥ και Παναρκαδικού με το απαραίτητο προσωπικό. Δεν θα ανεχθούμε τις μετακινήσεις προσωπικού και την υπερ-εφημέρευση.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην υγεία και την πρόνοια στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ