Σε απόγνωση οι γονείς για τη νέα παράταση του λουκέτου στα σχολεία του Ηρακλείου - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Σε απόγνωση οι γονείς για τη νέα παράταση του λουκέτου στα σχολεία του Ηρακλείου

Την απορία και την αγανάκτηση πολλών γονέων έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Ηρακλείου για παράταση του μη ανοίγματος πολλών σχολείων της πόλης και την σημερα 

Το γεγονός είναι πως για έβδομη συνεχόμενη ημέρα τα παιδιά μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας με αρκετούς γονείς να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς υπάρχει το μείζον θέμα της φύλαξης και απασχόλησής τους όλες αυτές τις ημέρες.

Και αν τις πρώτες ημέρες το κλείσιμο των σχολείων λόγω του σεισμού και των μετασεισμών αλλά και του ελέγχου των κτιρίων φαινόταν λογικό η παράταση του κλεισίματος ενώ έχει περάσει μια εβδομάδα αν μη τι άλλο φαίνεται πλέον παράλογη.

 

Οι παρεμβάσεις της Ένωσης Γονέων

Παρεμβάσεις στη Γενική Γραμματέα του Δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού, καθώς και στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριο Μανώλη Μπελαδάκη πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου από κοινού με την Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης και Συλλόγους γονέων του Δήμου για να ενημερωθούν επίσημα για τις ενέργειες του Δήμου και της Διεύθυνσης σε σχέση με το σεισμό.

Στις παρεμβάσεις μεταφέρθηκε η αγωνία χιλιάδων γονιών για την κατάσταση των σχολείων και τις επιπτώσεις τους σεισμού αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η συνεχής αναβολή επανέναρξης λειτουργίας τους και τα διαδικτυακά μαθήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό. 

Οι εκπρόσωποι των γονέων ζήτησαν από την εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής αλλά και από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να επιστρέψουν τα παιδιά σε ασφαλή σχολεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση για την ακριβή κατάσταση στα σχολεία, να επισπευστούν οι έλεγχοι στα υπόλοιπα κτίρια, να επισπευσθούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να ανοίξουν τα διαπιστωμένα ασφαλή σχολεία που έχουν ήδη ελεγχθεί, να δώσει ο Δήμος στη δημοσιότητα πόσα σχολεία έχουν ελεγχθεί, ποια έχουν πρόβλημα και ποιες λύσεις θα δοθούν στα ακατάλληλα σχολεία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, εκ μέρους του Δήμου η Γενική Γραμματέας τους ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί έλεγχοι σε 131 σχολεία που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν σχολεία που οι διευθυντές τους ζήτησαν ελέγχους. Πρόκειται για τα μισά περίπου σχολεία του Δήμου. Αιτία για τη σημαντική καθυστέρηση ελέγχου των σχολείων αποτελεί ο μικρός αριθμός μηχανικών που έχει ο Δήμος σε σχέση με τα σχολεία, την ίδια ώρα που στους σεισμόπληκτους Δήμους έχει ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία που δεν βρέθηκαν ζημιές.

Επίσης αναφέρθηκε πως στα σχολεία που έχει γίνει ο έλεγχος εκκρεμεί η αξιολόγηση των εκθέσεων των κλιμακίων που τα έλεγξαν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Επίσης, δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα ελεγχθούν όλα τα σχολεία του Δήμου από τα ειδικά κλιμάκια. Τέλος υπήρξε η ενημέρωση  ότι η απόφαση του Δήμου να δηλώσει το 1ο Διαμέρισμα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν αφορά τις σχολικές μονάδες.

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ενημερώνει  ο Σύλλογος, ο κ. Μπελαδάκης  διαβεβαίωσε “ότι δεν υπάρχει απαίτηση παρακολούθησης μέσω webex ειδικά όπου υπάρχει πρόβλημα και ότι η σύνδεση γίνεται κυρίως για ψυχοπαιδαγωγικούς λόγους, ενώ δήλωσε άγνοια για το τι μέλει γενέσθαι στα ακατάλληλα σχολεία, ποιος σχεδιασμός υπάρχει”.

Share
Ετικέτες: σχολείοloyketo

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ