Την ανάγκη άμεσης ανανέωσης των συμβάσεων του Προγράμματος ΔΥΠΑ των 500 τραυματιοφορέων ετήσιας διάρκειας, ζητά από την κυβέρνηση το Δίκτυο των Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας, «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα» (ΑΡΜΑ). Τη σχετική επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, φέρνουν στη Βουλή με αναφορά τους, βουλεύτριες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου.
«Λέμε όχι στην εργασιακή ομηρία και στα παίγνια Άδωνι – ΠΟΕΔΗΝ – Εδώ και τώρα άμεση ανανέωση του προγράμματος ΔΥΠΑ 500», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο.
Οι συμβάσεις έχουν αρχίσει να λήγουν από τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, και όπως τονίζει το Δίκτυο «παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και παρεμβάσεις στην «ισχυρή πλειοψηφία» της ΠΟΕΔΗΝ για σχετική κινητοποίηση και παρέμβαση (από την Ε.Ε της 9/3 και το Γενικό Συμβούλιο της 20/3 σχετικές αποφάσεις)», δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ούτε σχετική εξαγγελία από το υπουργείο Υγείας για την παράταση του προγράμματος». Το Δίκτυο ζητά να μπει τέλος στον «εμπαιγμό και την κοροϊδία» της κυβέρνησης.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον υπουργό Υγείας
Θέμα: «Ανακοίνωση Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (ΑΡΜΑ) Δικτύου Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας»
«Λέμε όχι στην εργασιακή ομηρία και στα παίγνια Άδωνι – ΠΟΕΔΗΝ – Εδώ και τώρα άμεση ανανέωση του προγράμματος ΔΥΠΑ 500»
Η βουλεύτρια Β2 Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ρένα Δούρου καταθέτει προς τον υπουργό Υγείας Ανακοίνωση του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (ΑΡΜΑ) Δικτύου Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας, σχετικά με το γεγονός ότι από τις 27/4 αρχίζουν και λήγουν οι συμβάσεις από το Πρόγραμμα ΔΥΠΑ των 500 τραυματιοφορέων ετήσιας διάρκειας χωρίς η κυβέρνηση να παρατείνει τη διάρκειά τους.
Στην ανακοίνωσή του Δικτύου τονίζεται ότι μέχρι τις 23/4, «παρά τα επανειλημμένα αιτήματα και παρεμβάσεις στην «ισχυρή πλειοψηφία» της ΠΟΕΔΗΝ για σχετική κινητοποίηση και παρέμβαση (από την Ε.Ε της 9/3 και το Γενικό Συμβούλιο της 20/3 σχετικές αποφάσεις)», δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, ούτε σχετική εξαγγελία από το υπουργείο Υγείας για την παράταση του προγράμματος.
«Εκτός εάν ακολουθηθεί, για άλλη μια φορά, η προσφιλής πλέον πρακτική του Υπουργείου και του Άδωνι να δίνονται οι παρατάσεις μέρες και μήνες μετά την αποχώρηση τους( πρόσφατα ανανεώσεις του προγράμματος 1300 67+, έχασαν μέρες έως 3 μήνες..) δείγμα εμπαιγμού και κοροϊδίας του «φίλου και αδελφού» με την στήριξη δια της εκκωφαντικής σιωπής της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ΠΟΕΔΗΝ».
«Λέμε όχι στην εργασιακή ομηρία και στα παίγνια Άδωνι – ΠΟΕΔΗΝ – Εδώ και τώρα άμεση ανανέωση του προγράμματος ΔΥΠΑ 500».
Αθήνα 27-04-2026
Οι καταθέτοντες βουλευτές & βουλεύτριες
Δούρου Ειρήνη (Ρένα)
Ακρίτα Έλενα
Βέττα Καλλιόπη
Γαβρήλος Γεώργιος
Γιαννούλης Χρήστος
Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος (Κώστας)
Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)
Παναγιωτόπουλος Ανδρέας
Τσαπανίδου Παρθένα (Πόπη)
Ψυχογιός Γεώργιος
Πηγή: avgi.gr
Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…
Προπτυχιακά Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…
Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…
Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ