Tα 5 νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων

Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ «το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας προχωρούν σε επιπρόσθετα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη διαρκή ετοιμότητα της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει έγκαιρα και στοχευμένα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης».

Τα μέτρα στήριξης είναι τα ακόλουθα:

* Χορήγηση 3ου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής κατά τον μήνα Αύγουστο, λαμβάνοντας υπόψη και την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Σε αυτόν τον κύκλο θα συμπεριληφθούν και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή, οι οποίες ανήκουν στον τουριστικό κλάδο

* Επέκταση της πρόβλεψης για επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο.

* Κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020 για τις επιχειρήσεις που έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου τους κατά το 3ο τρίμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, για επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) έλαβαν άνω του 50% του ετήσιου τζίρου τους, οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές δεν θα πληρωθούν από τις επιχειρήσεις και θα καλυφθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Το ίδιο ισχύει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών. Για τους εργαζομένους όλων των ανωτέρω επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα καλύπτεται επίσης το σύνολο των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

* Επέκταση της δυνατότητας αναστολής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία, εποχικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία), λιανικό εμπόριο τουριστικών ειδών, καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων, καθώς και τις επιχειρήσεις στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

* Μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος.

* Επίσης, μηδενισμό της προκαταβολής φόρου λαμβάνουν:

* Επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ του τριτογενούς τομέα, οι οποίες κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) έλαβαν άνω του 50% του ετήσιου τζίρου τους.
Επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση έως το τέλος του 2027 για μελέτη σχετικά με την παραγωγική αλυσίδα αξίας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ

Την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου 2027 της πράξης «Η μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων στην…

19/10/2026

ΥΠΑΑΤ: Χωρίς υποχρεωτική εγγραφή στο ΜΑΑΕ η υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ

Xωρίς να απαιτείται προηγούμενη εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) θα μπορούν να…

19/10/2026

Παύλος Μαρινάκης: Ταυτοποίηση χρηστών και ειδική σήμανση στο περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης

Στην ανάγκη ταυτοποίησης των χρηστών στο διαδίκτυο και της χρήσης ειδικής σήμανσης του περιεχομένου που…

19/10/2026

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (Δ.Ο.Α.) κατέθεσε αγωγή κατά του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (Δ.Ο.Α.) κατέθεσε αγωγή κατά του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ),…

19/10/2026

Επίδομα μετεγκατάστασης: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιες 10 νέες περιοχές προστέθηκαν

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα των αιτήσεων για το διευρυμένο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του…

19/10/2026

Αντιγριπικό εμβόλιο: Επάρκεια στα φαρμακεία – Δωρεάν η χορήγησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός, με επάρκεια εμβολίων στα φαρμακεία και σύσταση προς τους…

19/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ