Τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων - Τι γίνεται με τις επαναπροσλήψεις - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων – Τι γίνεται με τις επαναπροσλήψεις

Παρά την ικανοποιητική εξέλιξη σε βασικά ζητήματα του κλάδου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) δεν καταθέτει τα όπλα και ζητάει από την κυβέρνηση την επίλυση μιας σειρά ανοιχτών ζητημάτων

Ειδικότερα όπως τονίζει η ΠΟΕΕΤ στην ανακοίνωσή της:

– “Ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί τα ένσημα των μονομερών αναστολών συμβάσεων του 2020 με αποτέλεσμα να χάνονται επιδόματα αλλά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης (συμβάσεις μιας ημέρας ή μερικής απασχόλησης) παρόλο που ήταν σε αναστολή σύμβασης και έπαιρναν 534€, τα ένσημα τους είναι μόλις 1 τον μήνα. Επομένως ζητούμε και για τις δυο παραπάνω περιπτώσεις ΑΜΕΣΑ την λύση από το Υπουργείο Εργασίας”.

– “Να διασφαλιστεί από την Κυβέρνηση, εφ’ όσον παύει το μέτρο των αναστολών συμβάσεων τον Ιούνιο η επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ με όλα τους τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από την ΚΣΣΕ που πρόσφατα κηρύχτηκε ως γενικώς υποχρεωτική. Οι συνάδελφοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης οι οποίοι δεν έχουν βρει δουλειά να συνεχίσουν να επιδοτούνται με το ταμείο ανεργίας έως ότου βρουν εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

– “Να κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική η ΚΣΣΕ που πρόσφατα υπογράψαμε και αφορά 400.000 σχεδόν εργαζόμενους στην εστίαση ως γενικώς υποχρεωτική”.

– “Την ώρα λοιπόν που ακούμε για επιστρεπτέες προκαταβολές που ξεπερνούν το 1 δις και προγράμματα στήριξης και επαναλειτουργίας του κλάδου Τουρισμού – Επισιτισμού πάνω από 800 εκ. ευρώ, την ώρα που η ΚΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική αλλά οι ξενοδόχοι δεν προχωρούν στις επαναπροσλήψεις ως οφείλουν”.

“Αυτή την ώρα εμείς παλεύουμε να επιβιώσουμε. Το σίγουρο είναι πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια” είναι το μήνυμα της ΠΟΕΕΤ στο Υπουργείο Εργασίας.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ