Θέμα voucherergasia.gr: Τα θετικά μηνύματα για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Θέμα voucherergasia.gr: Τα θετικά μηνύματα για τους εργαζόμενους σε τουρισμό και επισιτισμό

Μια…αχτίδα φωτός διαφαίνεται για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό. Δύο επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τον κορωνοϊό!

Για τις εξελίξεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν άμεσα χιλιάδες εργαζόμενους ενημερώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό και Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ) βάσει και σχετικών ανακοινώσεων του Υπουργείου Εργασίας 

Ειδικότερα η ΠΟΕΕΤ πληροφορεί τα μέλη πως ανανεώνονται αυτόματα τα βιβλιάρια υγείας (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) όσων λήγουν στις 28/2/2021 για ένα χρόνο.

“Επομένως, αν και δεν έχουν φανεί ακόμα τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης, είμαστε καλυμμένοι ασφαλιστικά μέχρι 28/2/2022. Αναρωτιόμαστε λοιπόν αφού μπόρεσε να γίνει η ανανέωση ασφαλιστικής ενημερότητας χωρίς να φαίνονται τα ένσημα, γιατί το υπουργείο δεν δίνει αντίστοιχη λύση και για τα επιδόματα του ΕΦΚΑ όπως π.χ. το επίδομα λοχείας” τονίζει η ΠΟΕΕΤ που επαναλαμβάνει το αίτημά της για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη για να συζητούνται “προτάσεις ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες”.

Ενώ καλά νέα έχουν και για την ΚΥΑ για τις παρατάσεις των επιδομάτων ανεργίας. Όπως αναφέρεται υπογράφθηκε η ΚΥΑ που παρατείνει τα επιδόματα ανεργίας όσων έληξαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021. Η πληρωμή θα γίνει αυτομάτως στους δικαιούχους και  τις ημερομηνίες πληρωμής θα ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ.

“Η δέσμευση και η ενημέρωση που έχουμε από το αρμόδιο υπουργείο εργασίας είναι πως τα επιδόματα ανεργίας παρατείνονται κανονικά, ακόμα κι αν έχουν πάρει μια παράταση μέσα στο 2020” συμπληρώνει η ΠΟΕΕΤ που θυμίζει επίσης ότι έχει πάρει ΦΕΚ και η ρύθμιση για επιδότηση 2 μηνών σε όσους δεν έχουν δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

“Έχουμε πολλά ανοικτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν ακόμα και δηλώνουμε πως η Ομοσπονδία μας δεν θα σταματήσει να διεκδικεί, αντιθέτως θα εντείνει την προσπάθεια να εξασφαλίσει εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους αλλά και να διασφαλίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα που απορρέουν μέσω των κλαδικών συμβάσεων εργασίας που είναι εν ισχύ”

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ