Θέμα voucherergiasia.gr: Οι ξενοδοχοϋπαλληλοι ζητούν επέκταση ωραρίου για τα rapid tests! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Θέμα voucherergiasia.gr: Οι ξενοδοχοϋπαλληλοι ζητούν επέκταση ωραρίου για τα rapid tests!

Πολλά τα παράπονα που εκφράζονται από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και στο Ηράκλειο, όπως και σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς τα κιόσκια στα οποία διενεργούνται τα rapid tests κλείνουν στις 5μμ και οι ίδιοι δεν προλαβαίνουν να πάνε εκεί για να υποβληθούν στη διαδικασία.

Αποτέλεσμα είναι να αναγκάζονται να αγοράζουν οι ίδιοι τεστ απο τα φαρμακεία, μη μπορώντας να αντέξουν και αυτό το κόστος.

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Νίκος Κοκολάκης αναφέρει πως οι συνάδελφοι του για να μην πληρώνουν από τη τσέπη τους το τεστ πολλοί εργαζόμενοι καταφεύγουν στα σταθερά σημεία που υπάρχουν στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης, όπου αναγκάζονται να περιμένουν στις ουρές.

Ωστόσο, είναι γεγονός πως πολλοί δεν προλαβαίνουν τα κιόσκια ανοιχτά, καθώς εκείνο στην πλατεία Ελευθερίας κλείνει στις 5 μ.μ. και στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στις 3 μ.μ. και για αυτό ζητάνε να παραταθεί η λειτουργία τους.

Σε κάποια ξενοδοχεία πάντως υπάρχουν συμφωνίες με γιατρούς ή διαγνωστικά κέντρα για τη διενέργεια των τεστ μέσα στα ξενοδοχεία σε ειδικές τιμές για τους εργαζόμενους. Αλλά και εκεί δημιουργούνται ουρές και υπάρχει ταλαιπωρία για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει στη συνέχεια να δηλώνουν τα τεστ στο “Εργάνη” μέχρι την Πέμπτη σε εβδομαδιαία βάση.

Το σωματείο

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος στους εργαζόμενους σε μια ήδη δύσκολη σεζόν. Για αυτό το λόγο και έχουμε αρέμβαση από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου που καλεί τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε  ενέργειες που θα αποδώσουν την μέγιστη καλύτερη εξυπηρέτηση στους εργαζόμενους 
Οι προτάσεις του Σωματείου έχουν ως εξής:  

-Προτείνουμε να διευρύνουν το ωράριο διεξαγωγής των τεστ κατά δύο ώρες τόσο στην πλατεία Ελευθερίας όσο και στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

-Επίσης, προτείνουμε να δημιουργηθούν επιπλέον σημεία μαζικών χώρων rapid test σε τουριστικούς δήμους όπως Χερσονήσου, Μαλίων  και Μαλεβιζίου , λόγω του μεγάλου όγκου ξενοδοχοϋπαλλήλων που εργάζονται στις συγκεκριμένες περιοχές . 

-Είναι απαράδεκτο να υπάρχει οικονομικό κόστος για τους εργαζόμενους και απαιτούμε την απαλλαγή τους από αυτό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ