Πρόταση ΕΣΘ να μην ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την Κυριακή - Αντιδρά και το ΕΚΘ - voucherergasia.gr

Πρόταση ΕΣΘ να μην ανοίξουν οι εμπορικές επιχειρήσεις την Κυριακή – Αντιδρά και το ΕΚΘ

Να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 23 Μαΐου προτείνει στους εμπόρους-μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), έπειτα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου.

«Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έχουν δώσει επανειλημμένα ηχηρά μηνύματα στο παρελθόν ότι δεν επιθυμούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της Κυριακάτικης αργίας. Φίλοι καταναλωτές σας περιμένουμε από τη Δευτέρα έως το Σάββατο καθημερινά -71 ώρες- για να απολαύσετε τις αγορές σας στα καταστήματά μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΣΘ, ο οποίος επισημαίνει ακόμα ότι τα αρμόδια υπουργεία αποφάσισαν να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου, χωρίς ποτέ οι εκπρόσωποι του εμπορίου στη χώρα να ενημερωθούν για αυτή την απόφαση και χωρίς να υπάρξει σύμφωνη γνώμη τους._

Την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου, εκφράζει το ΕΚΘ

Την αντίθεσή του στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου, εκφράζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία τους θα οδηγήσει σε συνθήκες ολιγοπωλίου στην αγορά. 

«Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από τις συνθήκες και τα μέτρα της πανδημίας και έχουν οδηγηθεί στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, η επιλογή της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, τους δίνει τη χαριστική βολή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΘ και προσθέτει: «Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, η μεθόδευση και τα “δώρα” στους εργοδότες δεν θα γίνουν ανεκτά. Δεν θα δεχθούμε τον σχεδιασμό που επιχειρείται για την απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας, αλλά ούτε και τις αντεργατικές πρακτικές στο όνομα του δήθεν κέρδους τους».

Όπως επισημαίνει το ΕΚΘ, η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα οδηγήσει σε συνθήκες ολιγοπωλίου στην αγορά, με τα πολυεθνικά καταστήματα να κυριαρχούν εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργώντας το κατάλληλο έδαφος για νέα λουκέτα και μεγαλύτερη ανεργία.

«Με σεβασμό στους εργαζόμενους δεν επιλέγουμε την ημέρα της Κυριακής για να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας. Με τη στάση και τη δύναμή μας δίνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα ανεχθούμε την απώλεια κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ