Εργασιακά

Τσακλόγλου: Η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου των πολιτών θα έχει ολοκληρωθεί το 2027

Η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των εργαζομένων θα έχει ολοκληρωθεί το 2027, επιταχύνοντας την απονομή των συντάξεων” ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Δημήτρη Κοντογιάννη, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ψηφιοποίηση είναι «σχεδόν ολοκληρωμένη» από το 2002 και μετά αλλά απαιτείται ακόμη πολύ δουλειά. «Το εναπομείναν υλικό, όταν ξεκινούσε η διαδικασία της ψηφιοποίησης, ήταν παραπάνω από 50 εκατομμύρια σελίδες, τις οποίες έπρεπε να σκανάρεις, να αφαιρεθεί η πληροφορία την οποία χρειαζόταν να τεθεί στα αντίστοιχα αρχεία του ΕΦΚΑ και να λειτουργήσει το σύστημα μετά» τόνισε.

Ο κ. Τσακλόγλου πρόσθεσε ότι τα στοιχεία της Εργάνης για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τους δυο στόχους που έχει θέσει μέχρι το τέλος της τωρινής θητείας της: «Αυτοί οι δύο στόχοι που έχει θέσει η κυβέρνηση έως το 2027, δηλαδή για το ένατο, τον μισθό, τον κατώτατο τον οποίο είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και λέμε ότι θα το πάμε μέχρι τα 950 ευρώ και για το μέσο μισθό που δεν είναι στον έλεγχο της κυβέρνησης, είναι στον έλεγχο της αγοράς και έχουμε στόχο τα 1500 ευρώ. Νομίζω ότι θα τα πετύχουμε και τα δύο», ανέφερε.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρατήρησε επίσης ότι αλλάζει η σύνθεση της απασχόλησης τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότερο τα συμβόλαια είναι πλήρους απασχόλησης και όλο λιγότερο είναι μερικής απασχόλησης: «…μάλιστα αυτό που βλέπουμε και μεταξύ των συμβολαίων μερικής απασχόλησης είναι ότι μειώνονται εκείνα τα συμβόλαια μερικής απασχόλησης, τα οποία είναι για λίγες ώρες εργασίας, ενώ εκείνα τα οποία αυξάνονται είναι εκείνα που έχουν από 20 έως 35 ώρες» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον σκληρό πυρήνα της ανεργίας, τον οποίο μερικοί υπολογίζουν κοντά στο 7,8%-8%, ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι εκεί ήταν το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας το 2007, δηλαδή την τελευταία χρονιά ανάπτυξης πριν από την κρίση, μετά από 10 και πλέον χρόνια μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας 1,5% πάνω από τον μέσο ρυθμό της ευρωζώνης. Όμως, περιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην αγορά εργασίας κι αλλού τα χρόνια της κρίσης θα τον οδηγήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα υποχωρήσει  στο 1,3% μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Τσακλόγλου προέβλεψε ότι η ώθηση στο ΑΕΠ από τις επενδύσεις θα κρατήσει παραπάνω βραχυπρόθεσμα. Από εκεί και πέρα, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα κρίνει αν η οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,3%-1,5% που δείχνουν τα μακροχρόνια μοντέλα του ΔΝΤ και της ΕΕ ή περισσότερο. Υπάρχει επίσης ο αστάθμητος παράγοντας των τεχνολογικών εξελίξεων όπως της ΑΙ και των επιπτώσεών της, κατέληξε.

Πρόσφατα άρθρα

voucher ανέργων και εργαζομένων

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ