Τσακλόγλου: Υπερδιπλάσιοι από τις αρχικές εκτιμήσεις οι ασφαλισμένοι που εντάχθηκαν στο ΤΕΚΑ
Κατηγορίες: Εργασιακά

Τσακλόγλου: Υπερδιπλάσιοι από τις αρχικές εκτιμήσεις οι ασφαλισμένοι που εντάχθηκαν στο ΤΕΚΑ

Εφόσον κατατέθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού, του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε ήδη στη Βουλή, σύμφωνα με τις προβλέψεις μπορεί με ακρίβεια να προσδιοριστεί το ποσοστό της αύξησης των συντάξεων στο 7,75%, που αντιστοιχεί στο μισό του ρυθμού του πληθωρισμού και του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης.

Με αυτή την επισήμανση, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις ξεκινούν από 1η Ιανουαρίου 2023, αλλά λόγω τεχνικού ζητήματος που έχει να κάνει με τον ΕΦΚΑ, θα δουν την αύξηση με την σύνταξη του Φεβρουαρίου, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου, που θα έχει, το πιο πιθανό και τα αναδρομικά της σύνταξης του πρώτου μήνα του έτους.

«Επειδή αυτά τα στοιχεία τα ακριβή, ειδικά για το ρυθμό μεγέθυνσης τα οριστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βγαίνουν πολύ αργά μες στη χρονιά, γύρω στον Οκτώβριο, ουσιαστικά αν προκύψει κάποια διαφορά ανάμεσα στην εκτίμηση του προϋπολογισμού και το τι θα γίνει τότε, είτε είναι προς τα πάνω είτε είναι προς τα κάτω, η διόρθωση θα δοθεί στην επόμενη χρονιά» προσέθεσε ο κ. Τσακλόγλου, εξηγώντας πως αν τυχόν υπάρχουν είτε αναδρομικά είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, θα είναι και αυτά από την επόμενη χρονιά, δηλαδή όποια διόρθωση θα γίνει αργότερα.

Σχετικά με τις εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ, έχουν πέσει κάτω από τις 10.000, ανέφερε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, όσες δηλαδή καθυστερούν πάνω από 3 μήνες.

Όσο αφορά στις συντάξεις για τις οποίες υποβλήθηκαν οι αιτήσεις μέσα στην τρέχουσα χρονιά, το 2022, ο μέσος χρόνος απονομής ήταν γύρω στις 60 ημέρες, ένα νούμερο χαμηλότερο από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υποστήριξε ο κ. Τσακλόγλου.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), λίγο πριν την συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του, ο αριθμός των ασφαλισμένων ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις, που με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, ήταν ότι περίπου 60 με 65 χιλιάδες άτομα θα έμπαιναν στο ταμείο, δηλαδή οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας τη συγκεκριμένη χρονιά που έχουν υποχρέωση επικουρικής ασφάλισης, καθώς τελικά, ήδη στα μέσα Νοεμβρίου είχαν ξεπεράσει τους 143.000, σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου.

«Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα της πολύ καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας τη φετινή χρονιά και της ραγδαίας μείωσης της ανεργίας την οποία είχαμε» επισήμανε ο Υφυπουργός, σημειώνοντας ότι η υγεία της οικονομίας και η υγεία του ασφαλιστικού πάνε χέρι-χέρι» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ