VIDEO-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το πρόβλημα της "μαύρης" και ανασφάλιστης εργασίας. Μόλις 2 επιθεωρητές για 25.000 επιχειρήσεις στο Ηράκλειο! - voucherergasia.gr
Πνευματικά

VIDEO-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το πρόβλημα της “μαύρης” και ανασφάλιστης εργασίας. Μόλις 2 επιθεωρητές για 25.000 επιχειρήσεις στο Ηράκλειο!

Δείτε σε video το ρεπορτάζ του Voucher Ergasia για την καταπολέμηση της “μαύρης” εργασίας και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο.

Ένας από τους στόχους της κυβέρνησης και δη του υπουργείου Εργασίας, είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης “μαύρης” εργασίας, ενός φαινομένου που έχει γιγαντωθεί την περίοδο της κρίσης. Πρόσφατα, η Εφη Αχτσιόγλου προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ αναφερόμενη στο πρόβλημα της ανασφάλιστης εργασίας, η Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως η θεσμική απορρύθμιση των προηγούμενων ετών επέτρεψε και την καλλιέργεια φαινομένων εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας στους χώρους εργασίας.

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι αν η κυβέρνηση έχει τα “εργαλεία” εκείνα για να μπορέσει να ελέγξει τη “μαύρη” εργασία και να εντατικοποιήσει, όπως, λέει τους στοχευμένους ελέγχους.

[blockquote style=”2″]Για παράδειγμα, στο Ηράκλειο που έχει 25.000 επιχειρήσεις και με εκατοντάδες ξενοδοχεία να ανοίγουν την καλοκαιρινή περίοδο, οι ελεγκτές είναι μόλις δύο και καλούνται να… βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.[/blockquote]

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, στην κάμερα του Voucher Ergasia, η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει το φαινόμενο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο το πρόβλημα επικεντρώνεται στο λειτουργικό κομμάτι: “Εδώ στο Ηράκλειο έχουμε μόλις δύο επιθεωρητές για 25.000 επιχειρήσεις. Οπως καταλαβαίνετε οι συστηματικοί έλεγχοι είναι ελάχιστοι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ. Χωρίς ενίσχυση του προσωπικού δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλες αυτές οι υποσχέσεις”.

[blockquote style=”3″]Αυτό το διαβάσατε; Αχτσιόγλου: Οδικός χάρτης 25 δράσεων με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας[/blockquote]

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, Γιώργος Αρετίνης, υπογράμμισε στην κάμερα του Voucher Ergasia: “Το Κράτος αν θέλει μπορεί να ελέγξει την ανασφάλιστη εργασία. Πρέπει να στελεχώσει την Επιθεώρηση Εργασίας, είναι απλά τα πράγματα. Το γεγονός ότι οι εισφορές, πλέον, είναι πολύ μεγάλες μεγαλώνει το φαινόμενο της “μαύρης” εργασίας”.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΕΤΙΝΗ ΣΤΟ VOUCHER ERGASIA:

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ