Βρούτσης: Έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εργασιακά

Βρούτσης: Έκτακτη ενίσχυση σε 105.818 συνταξιούχους

Στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι αύριο και μεθαύριο θα πιστωθεί έκτακτο βοήθημα για 105.000 συνταξιούχους, ενώ αναφέρθηκε στο όφελος που θα έχουν επιχειρήσεις και μισθωτοί από αρχές Ιανουαρίου και στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αναστολές εργασίας και τα αναδρομικά των κληρονόμων.

Ειδικότερα, ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη εμβληματικό καθώς επηρεάζει περίπου δύο εκατομμύρια μισθωτούς και περίπου 260.000 επιχειρήσεις.

Όπως σημείωσε από την 1/1/2021 οι μισθωτοί θα δουν αύξηση στην τσέπη τους και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις θα δουν αύξηση του εισοδήματος ανά εργαζόμενο.

Σε αυτό το σημείο κατηγόρησε την αντιπολίτευση και κατ’εξοχήν την αξιωματική αντιπολίτευση που «με ψευτοεπιχειρήματα και προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει ώς άλλοθι τον ΟΑΕΔ, δεν ψήφισε αυτήν την πολύ σημαντική διάταξη».

Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης στο θέμα δεν ευσταθούν, είπε ο κ. Βρούτσης, καθώς κατά πρώτον το επίδομα ανεργίας δεν άλλαξε νομοθετικά, ούτε αλλάζει ούτε θα αλλάξει και κατά δεύτερον τα κριτήρια βάσει των οποίων εντάσσεται κάποιος στους ανέργους ή τους μακροχρόνια ανέργους δεν άλλαξαν, ούτε αλλάζουν, ούτε θα αλλάξουν.

«Τα επιδόματα ανεργίας δεν θίγονται ούτε ως προς τα κριτήρια ούτε ως προς το ύψος τους» δήλωσε εμφατικά.

«Σε ένα μήνα ακριβώς τα εισοδήματα εργαζομένων και των επιχειρήσεων θα αυξηθούν διαμέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών που είναι μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή της κυβέρνησης και προεκλογική δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη», είπε ο κ. Βρούτσης αναφερόμενος και σε συγκεκριμένα παραδείγματα ως προς το όφελος επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ο κ.Βρούτσης επιπροσθέτως τόνισε ότι οποιαδήποτε εκκρεμότητα βασάνιζε τους συνταξιούχους πρέπει να κλείσει με στόχο μέχρι τέλος Απριλίου 2021 να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, με εμβόλιμη πληρωμή, 105.818 συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση, η οποία τους οφειλόταν από τα οφειλόμενα του Μαϊου 2019. Οι οφειλές σχετίζονται με το έκτακτο βοήθημα του 2019, «αυτό που είχαμε χαρακτηρίσει ως “επίδομα κάλπης” γιατί ήταν ακριβώς πριν τις εκλογές» σημείωσε ο κ. Βρούτσης συμπληρώνοντας «καταφέραμε και αποκαθιστούμε και αυτήν την αδικία».

Αύριο απόγευμα Δευτέρας και την Τρίτη τα ποσά θα πιστωθούν εμβόλιμα στους λογαριασμούς και δεν χρειάζεται καμία αίτηση από τους συνταξιούχους. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι μάλιστα δεν το γνωρίζουν και θα δουν εκτάκτως τα ποσά στους λογαριασμούς τους.

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ