Βρούτσης: Ερχεται η κάρτα εργαζομένου και το ψηφιακό ωράριο - voucherergasia.gr

Βρούτσης: Ερχεται η κάρτα εργαζομένου και το ψηφιακό ωράριο

Για μια σημαντική ημέρα τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κληθείς να σχολιάσει στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι η δημιουργία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ 2» μέσα στον Δεκέμβριο. Όπως είπε ο υπουργός, αλλάζουν τα πάντα και μέσα στον πυρήνα των αλλαγών αυτών θα υπάρξουν δύο καινοτομίες: το ψηφιακό ωράριο και η κάρτα εργαζομένου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βρούτσης, άμεσα μπαίνει σε ισχύ το ψηφιακό ωράριο, το οποίο θα είναι ένα μέτρο οριζόντιο για όλες τις επιχειρήσεις, μέσω του οποίου θα υπάρξει πλήρης καταγραφή όλων των ωρών απασχόλησης και των μεταβολών τους για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται σε μια επιχείρηση.

Παράλληλα, από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει πιλοτικά η χρήση της κάρτας εργαζομένου αρχικά σε σούπερ μάρκετ και σε τράπεζες και μελλοντικά σε όλες τις επιχειρήσεις. Έτσι, θα υπάρξει ηλεκτρονική, ψηφιακή ενημέρωση για τις ώρες που εργάζεται κάθε υπάλληλος, ώστε να περιοριστεί η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία αλλά και να καταγράφονται οι υπερωρίες.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει πράξη αυτό που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, καθώς οι πολίτες θα δουν βελτίωση στο εισόδημά τους με το νέο φορολογικό, ενώ θα δοθεί «ανάσα» και στις επιχειρήσεις. «Αλλάζουν τα πάντα με το νέο ασφαλιστικό τον Ιανουάριο. Φιλοδοξούμε να φτιάξουμε ένα στέρεο, δημόσιο ασφαλιστικό» τόνισε ο υπουργός.

Δήλωσε ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές για την «μαύρη» εργασία κάνοντας αναφορά στο ηλεκτρονικό μητρώο παραβατικότητας που λειτουργεί για πρώτη φορά. Το συγκεκριμένο μητρώο θα αποτελέσει κρίσιμη πηγή πληροφόρησης για στοχευμένους και επαναληπτικούς ελέγχους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ