«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Εξετάζεται η αναβολή της έναρξης του προγράμματος επιδοτήσεων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: ΕΣΠΑ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Εξετάζεται η αναβολή της έναρξης του προγράμματος επιδοτήσεων

Το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» λόγω του lockdown και των ευρύτερων μέτρων επεξεργάζεται το ΥΠΕΝ.

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», στο οποίο μπορεί να ενταχθεί το 96% των κατοικιών στην Ελλάδα, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, επρόκειτο να κάνει «πρεμιέρα» στις 30 Νοεμβρίου. Παρά ταύτα, το lockdown και το πιο ασταθές οικονομικό κλίμα για τα νοικοκυριά ενδέχεται να οδηγήσουν σε τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, το επιτελείο του ΥΠΕΝ «ζυγίζει» όλα τα δεδομένα και τα πιθανά σενάρια και δεν αποκλείει να δοθεί παράταση στις ημερομηνίες. Οι κρίσιμες αποφάσεις για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ακόμα και την προσεχή Δευτέρα.

Τι ζητά το ΤΕΕ για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός έστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας την αναβολή της έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», λόγω των δυσκολιών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού και το γενικό απαγορευτικό που είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό, τα προβλήματα ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο πρόγραμμα είναι προφανή από τις δυσκολίες που προκύπτουν. Ταυτόχρονα το ΤΕΕ ζητά την άμεση ολοκλήρωση και δημοσιοποίηση της τελικής έκδοσης του Οδηγού του προγράμματος, για την καλύτερη προετοιμασία όλων, ώστε να επιτευχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο τόσο οι στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας όσο και του ίδιου του προγράμματος

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, λόγω της δυσμενούς κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους, προκειμένου να διενεργήσουν τις επιθεωρήσεις στις κατοικίες ή για τη συλλογή των διάφορων δικαιολογητικών που θα αναλάβουν για λογαριασμό των δικαιούχων και αδυνατούν να ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υπαγωγή ιδιοκτησιών στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ