Κατηγορίες: Οικονομία

ΑΑΔΕ: Η διενέργεια 25.500 φορολογικών ελέγχων για τον εντοπισμό υποθέσεων φοροδιαφυγής, στόχος για το 2021

Τη διενέργεια 25.500 φορολογικών ελέγχων και διασταυρώσεων προβλέπει το σχέδιο της ΑΑΔΕ για το 2021. Στόχος είναι η ενίσχυση των κρατικών ταμείων και ο εντοπισμός υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε ήδη εντολές στον φοροελεγκτικό μηχανισμό για την υλοποίηση του σχεδίου μέσα στο έτος.

Στο επίκεντρο των ελεγκτών βρίσκονται οι φορολογικές υποθέσεις των τελευταίων πέντε ετών αλλά και οι εκκρεμείς υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή θα διενεργηθούν:

– 23.000 πλήρεις και μερικοί φορολογικοί έλεγχοι από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.). Από το σύνολο των υποθέσεων που θα ελεγχθούν, τουλάχιστον το 70% θα αφορά φορολογικά έτη, χρήσεις, υποθέσεις, περιόδους ή υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας. Ποσοστό τουλάχιστον 75% των ελέγχων της τελευταίας πενταετίας, θα αφορούν καταρχήν σε ελέγχους της τελευταίας τριετίας για τις οποίες έχει λήξει η προθεσμία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

– 2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου. Θα ελεγχθούν δηλαδή υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, γονικών παροχών δωρεών και κληρονομιών.

Πρόσφατα άρθρα

ΥΠΑΑΤ: Σχέδιο αξιοποίησης κρέατος από ελεγμένες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Λέσβου για τη σίτιση σε δομές φιλοξενίας μεταναστών

Τη δυνατότητα αξιοποίησης κρέατος από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Λέσβου, οι οποίες είναι ελεγμένες και καθαρές…

05/11/2026

ΕΟΔΥ: Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα-Συνολικά 462 κρούσματα και 53 θάνατοι

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα,…

05/11/2026

Λιβάνιος: Επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για προσλήψεις στους δήμους

Την έναρξη διαλόγου για επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, προανήγγειλε ο…

05/11/2026

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής το σ/ν για την ενίσχυση εποπτείας απαιτήσεων από δάνεια και την προστασία συνεπών οφειλετών

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση…

05/11/2026

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Στις 18 Νοεμβρίου αναμένεται η Γ΄ φάση προσλήψεων

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, να ανακοινωθεί η Γ΄ φάση…

05/11/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ