Ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει ο αριθμός για μεταβιβάσεις ακινήτων στο σύνολο του 2023.
Όπως έδειξαν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, συνολικά 56.060 δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων έχουν υποβληθεί κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023 (Ιανουαρίου – Απριλίου). Αν η επίδοση αυτή διατηρηθεί και στο υπόλοιπο του 2023, τότε ο συνολικός αριθμός αναμένεται να ανέλθει σε σχεδόν 170.000 πράξεις. Αυτό σημαίνει πως θα καταγραφεί ο υψηλότερος ρυθμός πωλήσεων από τα τέλη δεκαετίας του 2000 έως σήμερα.
Τα στοιχεία
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν πρώτη φορά λόγω των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου που υποβάλλονται στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της σχετικής διαδικασίας.
Ωστόσο διαφορετική είναι εικόνα που προκύπτει με βάση τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Όπως προκύπτει από τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Έρευνας και Ανάλυσης της Cerved Property Services ο όγκος των συναλλαγών σημείωσε πτώση κατά 12,45% κατά το δωδεκάμηνο (Απριλίου 2022 – Μαρτίου 2023) σε σχέση με το δωδεκάμηνο (Απριλίου 2021 – Μαρτίου 2022).
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2022 άρχισε η πλήρης εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, που είναι υποχρεωτική πλέον σε κάθε αγοραπωλησία.
Ακόμη κι έτσι, τα παραπάνω στοιχεία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν παράδοξα, αφού έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα που περιγράφουν οι επαγγελματίες της αγοράς (π.χ. μεσίτες, κατασκευαστές κ.ά.), οι οποίοι κάνουν λόγο για αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους, που μάλιστα εξηγεί και το «ράλι» των τιμών πώλησης, σε συνδυασμό φυσικά με την περιορισμένη προσφορά κατοικιών
Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…
Προπτυχιακά Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…
Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…
Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ