Κατηγορίες: Οικονομία

Δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση 120 δόσεων

Μια ακόμη ευκαιρία θα έχουν οι φορολογούμενοι που υπήχθησαν στη ρύθμιση 120 δόσεων και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχασαν κάποιες δόσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ, η διευκόλυνση αφορά οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία και δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις της ρύθμισής τους και την απώλεσαν το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτή η κατηγορία των οφειλετών θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τη ρύθμιση, η οποία θα αναβιώσει με όλα τα ευεργετήματά της. Οι δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στην «ουρά», δηλαδή θα εξοφληθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, αν για παράδειγμα υπάρχει ένα υπόλοιπο 50 δόσεων, οι 2-3 δόσεις που χάθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης. Αυτό που απομένει είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να ανοίξει το σύστημα ώστε να πληρωθούν οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί. Σε αυτή τη φάση, κατά την ίδια πηγή, για όσους έχουν χάσει δόσεις, στο σύστημα εμφανίζεται ότι η ρύθμιση έχει χαθεί.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο -πιθανώς και εντός της εβδομάδας, η πλατφόρμα θα διορθωθεί ώστε να εμφανίζεται η ρύθμιση ως εν ισχύ.

Να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι που -είτε επλήγησαν από την πανδημία είτε όχι- είχαν ενήμερη πάγια ρύθμιση την 1η Νοεμβρίου 2019 και την έχασαν, δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους. Η συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών, ωστόσο, αποκτά πλέον τη δυνατότητα να εντάξει τις οφειλές τις στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Πρόσφατα άρθρα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026, αλλάζει η ώρα και οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει…

22/10/2026

Επίδομα 565 ευρώ από ΔΥΠΑ: Ποιοι δεν το δικαιούνται

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι (πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους, δικαιούνται επίδομα…

22/10/2026

ΠΟΥ: «Απίθανο» να εξαπλωθεί περαιτέρω ο ιός Σαμόντα, μετά το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο που εντοπίστηκε στη Γαλλία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι απίθανο το πρώτο καταγεγραμμένο σε άνθρωπο κρούσμα…

22/10/2026

Με αλλαγές το πρόγραμμα μαθημάτων στα σχολεία στις 3 Δεκεμβρίου

Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης καλούνται να διοργανώσουν τα σχολεία όλης της χώρας στις 3 Δεκεμβρίου,…

22/10/2026

Κρήτη: 38 νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα μέσα στο 2026

Μία ακόμα τραγική απώλεια ενός συνανθρώπου μας μετά από τροχαίο ατύχημα, μετρά η Κρήτη για…

22/10/2026

Tι είπε η Υπουργός Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα και 8.500 νέες κλίνες

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφέρθηκε εκτενώς στις σχολικές κινητοποιήσεις,…

22/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ