Φόρους ύψους 5,135 δισ. ευρώ δεν πλήρωσαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2021 με το σύνολο των οφειλετών της Εφορίας να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια.
Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο κατά 776 εκατ. ευρώ ενώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη (παλιά και νέα) ξεπέρασαν τα 110 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ:
Το 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021 τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν συνολικά σε 5,648 δισ. ευρώ.
Οι φόροι που δεν πληρώθηκαν στο 11μηνο ανήλθαν σε 5,135 δισ. ευρώ. Μόνο τον Νοέμβριο οι απλήρωτοι φόροι έφθασαν στα 750 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανήλθε σε 110,171 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 24,99 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, με το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να διαμορφώνεται στα 85,176 δισ. ευρώ.
Με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται 4.138.953 φορολογούμενοι εκ των οποίων 1.913.294 απειλούνται με κατασχέσεις και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.327.398 οφειλέτες έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Από τη Δευτέρα τίθενται σε ισχύ εκατοντάδες μειώσεις για τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με στόχο…
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Κρήτη και νησιά του Βορείου…
«Το υπουργείο Παιδείας που χρειάζεται 25 χρόνια για να ανακαινίσει μία εστία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο…
Η ΑΑΔΕ, σε στενή συνεργασία με την ΕΘΕΑΣ και το ΓΕΩΤΕΕ προχωρά στην απλούστευση και βελτίωση…
Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, θα είναι την Κυριακή 30 Αυγούστου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις…
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη του προγράμματος κοινωνικού leasing για πρώτη φορά…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ