Τα αναθεωρημένα στοιχεία δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ και σύμφωνα με αυτά το ΑΕΠ κατέγραψε άνοδο 5,6% πέρυσι σε σχέση με το 2021.
Με βάση, επίσης, τα στοιχεία για τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς:
Η τελική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε αύξηση 6,2% σε σχέση με το 2021. Η κατανάλωση των νοικοκυριών αυξήθηκε 7,6% και εκείνη της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκε 2,1%.
Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση 7,2%. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν αύξηση 6,2%.
Ο ακαθάριστος σχηματισμός κεφαλαίου αυξήθηκε 5,5% και ο ακαθάριστος σχηματισμός παγίου κεφαλαίου αυξήθηκε 11,7%.
Στην ενσωμάτωση των στοιχείων της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2022, καθώς και των επικαιροποιημένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης για τη δημόσια κατανάλωση, τις επιδοτήσεις και τους φόρους επί των προϊόντων οφείλεται κυρίως η αναθεώρηση του ΑΕΠ για το 2022 σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση για το ίδιο έτος που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο 2023, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΣΤΑΤ.
Τα μεγέθη της Γενικής Κυβέρνησης που αναθεωρήθηκαν σημαντικά, είναι οι επιδοτήσεις επί των προϊόντων που αφορούν στην ενέργεια, λόγω της καταγραφής τους στη βάση της κατανάλωσης (μετά από οδηγία της Eurostat), έναντι της ταμειακής βάσης που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την πρώτη εκτίμηση του ΑΕΠ.
Στις 30 Νοεμβρίου 2026, ημέρα Δευτέρα, πληρώνεται το επίδομα 400 ευρώ σε συνταξιούχους και άλλους…
H εξέλιξη του πληθωρισμού, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο λόγω της αύξησης των τιμών της…
Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστροφής δύο ενοικίων σε…
Άρχισε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία αιτήσεων για τα προγράμματα Thessaly Pass 2026 και…
Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, με αυτή να είναι προγραμματισμένη για την…
Αύξηση στις δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών καταγράφηκε το 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ