Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης αυξημένο κατά 100 ευρώ από το 2027

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 100 ευρώ το χρόνο προβλέπει για ευάλωτα νοικοκυριά το Κοινωνικό Σχέδιο της Ελλάδας για το κλίμα.

Ειδικότερα, το ελληνικό σχέδιο, ύψους 4,77 δισ. ευρώ, που εγκρίθηκε από την Κομισιόν προβλέπει μεταξύ άλλων ενίσχυση της στήριξης για 780.000 νοικοκυριά ετησίως που λαμβάνουν επίδομα θέρμανσης.

Το μέτρο εντάσσεται στα έργα που ξεκινούν το 2027. Ειδικότερα, από το επόμενο έτος 780.000 δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης θα λάβουν επιπλέον 100 ευρώ τον χρόνο για την περίοδο 2027-2032, με στόχο να απορροφάται ένα σημαντικό μέρος της επιβάρυνσης στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το υγραέριο για θέρμανση.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό σχέδιο καλύπτει την περίοδο 2026-2032 και προβλέπει παρεμβάσεις για τη μείωση της ενεργειακής και μεταφορικής επιβάρυνσης.

Ειδικότερα, περιλαμβάνεται προσωρινό επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα μπορεί να στηρίζει έως και 800.000 ευάλωτα νοικοκυριά κάθε χρόνο, μετά την έναρξη εφαρμογής του ΣΕΔΕ2, του νέου συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών.

Επιπλέον, 226 εκατ. ευρώ προβλέπεται να διατεθούν για την ανακαίνιση δημόσιων φοιτητικών εστιών, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαμονής και την πρόσβαση 5.930 ευάλωτων φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση.

Επιπλέον, προωθείται η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και η αλλαγή συστημάτων θέρμανσης και θερμοσιφώνων για ευάλωτα νοικοκυριά με συνολικό προϋπολογισμό 1,7 δισ. ευρώ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αποτελέσματα εισαγωγής Αλλοδαπών και Αλλογενών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2026

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τα ονόματα των εισαγομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της ειδικής…

28/08/2026

Τουρισμός για όλους 2026 – 2027: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της α΄ φάσης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κλήρωσης για την πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2026-2027»,…

28/08/2026

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για τις βεβαιώσεις επιλεξιμότητας στις κλειστές κατοικίες – Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια

Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026 για την έκδοση βεβαιώσεων επιλεξιμότητας που αφορούν αποκλειστικά κλειστές…

28/08/2026

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – Συναγερμός σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο σε Κρήτη, Ρόδο και…

28/08/2026

e-ΕΦΚΑ: Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους (ελεύθερους επαγγελματίες,…

28/08/2026

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για τη διπλή επιστροφή ενοικίου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς για το 2024

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να υπάρξει η διπλή επιστροφή ενοικίου σε…

28/08/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ