Επιταγή ακρίβειας: «Κλείδωσε» το επίδομα – Οι 6 ενισχύσεις που θα δοθούν μέχρι τα Χριστούγεννα - voucherergasia.gr
Οικονομία

Επιταγή ακρίβειας: «Κλείδωσε» το επίδομα – Οι 6 ενισχύσεις που θα δοθούν μέχρι τα Χριστούγεννα

«Κλείδωσε» όπως όλα δείχνουν η χορήγηση εκτάκτου επιδόματος για τα Χριστούγεννα, γνωστού και ως «επιταγή ακρίβειας», όπως άλλωστε είχαμε γράψει και την περασμένη Παρασκευή.

Μέσα στο σαββατοκύριακο είχαμε την επιβεβαίωση του σεναρίου για την επιταγή ακρίβειας, τόσο από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, όσο και τον υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Kαι οι δύο τόνισαν ότι υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος, τότε θα δοθεί επιπλέον βοήθεια στους οικονομικά ευάλωτους, δεδομένης μάλιστα της συνεχιζόμενης ακρίβειας. Σε ότι αφορά τον δημοσιονομικό χώρο, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι τα έσοδα του Οκτωβρίου είχαν θετική πορεία, κάτι που επιτρέπει την παραπάνω κίνηση. Τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα την άλλη Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, που θα επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που ήδη υπάρχει.

Οι ίδιο πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό της νέας επιταγής ακρίβειας θα κυμαίνεται στην περιοχή των 200 – 250 ευρώ και θα αφορά οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο», ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι «ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος. Τι μορφή θα έχει αυτό το μέτρο, αυτά είναι θέματα που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Oι οριστικές ανακοινώσεις, για τον ύψος του επιδόματος και τον οριστικό αριθμό των δικαιούχων, αναμένεται να γίνουν ή προς το τέλος του μήνα ή στις αρχές του Δεκεμβρίου

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ