Οικονομία

Έρχεται νέο έκτακτο επίδομα παιδιού έως 1.050€ – Ποιοι θα πληρωθούν τέλη Ιουνίου

Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να καταβληθεί το νέο έκτακτο επίδομα παιδιού, ύψους 150 ευρώ ανά παιδί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων αρχών.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και θα καταβληθεί αυτόματα, χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουνίου, με τα ποσά να πιστώνονται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το μέτρο καλύπτει περίπου το 80% των οικογενειών με παιδιά, δηλαδή σχεδόν ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.

Τα ποσά του επιδόματος διαφοροποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και τα εισοδηματικά κριτήρια. Για οικογένεια με ένα παιδί, το ποσό ανέρχεται στα 150 ευρώ, με όριο εισοδήματος έως 40.000 ευρώ για έγγαμους και 39.000 ευρώ για μη έγγαμους.

Για δύο παιδιά, η ενίσχυση διαμορφώνεται στα 300 ευρώ, με τα εισοδηματικά όρια να φτάνουν τις 45.000 και 44.000 ευρώ αντίστοιχα. Οι οικογένειες με τρία παιδιά θα λάβουν 450 ευρώ, εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ για έγγαμους ή τις 49.000 ευρώ για μη έγγαμους.

Αντίστοιχα, για οικογένειες με επτά παιδιά, το ποσό φτάνει τα 1.050 ευρώ, με εισοδηματικά όρια έως 65.000 ευρώ για έγγαμους και έως 64.000 ευρώ για μη έγγαμους. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες, τα ποσά παραμένουν ίδια, ωστόσο τα εισοδηματικά όρια είναι ελαφρώς χαμηλότερα.

Η διαδικασία καταβολής

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει αυτόματα, χωρίς αίτηση ή άλλη ενέργεια από τους πολίτες. Τα ποσά θα πιστωθούν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των υπηρεσιών.

Η πίστωση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2026, στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδίου πληρωμών.

Το μέτρο εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο μέτρων στήριξης της κυβέρνησης και αποσκοπεί στην άμεση ανακούφιση των νοικοκυριών από τις πιέσεις του πληθωρισμού. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το δημοσιονομικό υπερπλεόνασμα.

Πρόσφατα άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου από τη συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων Πρυτάνεων: «Ανοίγουμε πόρτες για τα πανεπιστήμια μας και δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές»

Στο Παρίσι βρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκος Παπαϊωάννου, ως επικεφαλής της ελληνικής…

02/10/2026

Kυρ. Μητσοτάκης: Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα έχουν ίδιες ευκαιρίες – Καμία ξεχασμένη περιοχή της πατρίδας

Ο Κολινδρός ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας, όπου…

02/10/2026

Εκτός λειτουργίας ΑΑΔΕ και Gov.gr από σήμερα 22.00 έως Κυριακή στις 14.00 – Ποιες ψηφιακές υπηρεσίες επηρεάζονται

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν πολλές ψηφιακές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης…

02/10/2026

Ευ. Τουρνάς: Προετοιμαζόμαστε για το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη. Πάνω απ’ όλα η ανθρώπινη ζωή

Συνεδρίασε εκ νέου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής…

02/10/2026

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η έκπτωση στο «μπλε» τιμολόγιο, συγκράτηση της αύξησης στο «πράσινο»

Συνεχίζεται τον Οκτώβριο η προωθητική ενέργεια της ΔΕΗ για το σταθερό, “μπλε” τιμολόγιο στα 11,5…

02/10/2026

ΑΑΔΕ: Νέα διαδικασία για τις Φορολογικές Δεσμευτικές Απαντήσεις

Τη δυνατότητα να γνωρίζουν εκ των προτέρων πώς ερμηνεύει η ΑΑΔΕ τη φορολογική και τελωνειακή…

02/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ