ΟΑΕΔ δελτίο ανεργίας: Αυτόματη ανανέωση σε Καρδίτσα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Οικονομία

ΟΑΕΔ δελτίο ανεργίας: Αυτόματη ανανέωση σε Καρδίτσα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από 18 έως και 30 Σεπτέμβριου στις περιοχές της Καρδίτσας, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υπάγονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της Καρδίτσας, του Αργοστολίου και της Ζακύνθου που υποχρεούνται να ανανεώσουν το δελτίο ανεργίας τους κατά το παραπάνω διάστημα, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης. Η απόφαση αποσκοπεί στη διευκόλυνση των ανέργων των πληγέντων περιοχών από τον κυκλώνα «Ιανό». svg%3E

Δέσμη αποζημιώσεων όσων επλήγησαν από τον «Ιανό»
Εννέα άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση φυσικών και νομικών προσώπων, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που επλήγησαν και πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:

Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων: Σε περιοχές που κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προκύπτουν από έντονα καιρικά φαινόμενα, αναστέλλεται η πληρωμή όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα φυσικά πρόσωπα, για έξι μήνες.
Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή: Μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Περιφέρειες και τους δήμους, θα καταβληθούν χρηματικά ποσά ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών.
Αποζημιώσεις σε υποδομές: Το υπουργείο Υποδομών, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα διαθέσει άμεσα 1 εκατ. ευρώ σε κάθε δήμο που έχει πληγεί, για αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσει, μέσω του ΠΔΕ, τις απαραίτητες οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες δήμους, για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν καταστραφεί.
Αποζημιώσεις σε αγρότες: Μέσω του ΕΛΓΑ, θα προχωρήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι πιστώσεις θα διατεθούν άμεσα, από το τακτικό αποθεματικό του υπουργείου Οικονομικών.
Εφάπαξ ενίσχυση, με τη μορφή επιδόματος, σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί: Προβλέπεται χορήγηση έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος, η οποία ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό των 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.
Επιχορήγηση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες: Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, το υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο για την αποζημίωση επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από θεομηνίες.
Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της οριοθετημένης περιοχής.
Αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων στους πολίτες των δήμων που έχουν πληγεί: Υπήρξε επικοινωνία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, και εξετάζονται κατά περίπτωση και θα δρομολογηθούν άμεσα μέτρα στήριξης από τα πιστωτικά ιδρύματα, των πληγέντων.
Επιχειρήσεις των δήμων που έχουν πληγεί θα συμμετέχουν στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙV», ώστε να ενισχυθεί σε κάθε περίπτωση η ρευστότητά τους. Ειδικά για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους δήμους που έχουν πληγεί, δεν απαιτείται ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στον 4ο κύκλο της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής» η μείωση ποσοστού τζίρου και η χρήση ταμειακής μηχανής.
«Με αυτές τις εννέα παρεμβάσεις, η κυβέρνηση αποδεικνύει, για ακόμα μία φορά, ότι διαθέτει άμεσα αντανακλαστικά και υλοποιεί συντονισμένα, με ταχύτητα, συνέπεια, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, σημαντικές παρεμβάσεις, ώστε να αντιμετωπίσει, σε εθνικό επίπεδο, τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της φυσικής καταστροφής», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Share
Ετικέτες: epidoma

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ