Την Πέμπτη συμφωνήθηκαν μεταξύ των διαπραγματευτών Κοινοβουλίου και Συμβουλίου νέα μέτρα για την ενίσχυση της εργαλειοθήκης της ΕΕ.
Οι διαπραγματευτές των συννομοθετών της ΕΕ κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με την έκτη οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Anti-Money Laundering, AML) και τον κανονισμό της ΕΕ για το «ενιαίο εγχειρίδιο κανόνων». Οι συμφωνηθείσες διατάξεις, οι οποίες αποτελούν μέρος της δέσμης μέτρων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, θα πρέπει να εφαρμοστούν από τις τράπεζες και άλλες οντότητες που φέρουν ευθύνη για την προστασία της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.
Βάσει της νέας νομοθεσίας θα παρέχεται πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους πραγματικούς δικαιούχους λογαριασμών και θα δοθούν περισσότερες εξουσίες στις μονάδες χρηματοοικονομικών πληροφοριών για την ανάλυση και τον εντοπισμό περιπτώσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, καθώς και για την αναστολή ύποπτων συναλλαγών.
Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, οι ευρωβουλευτές εξασφάλισαν ότι από το 2029 οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες θα υποχρεούνται να επαληθεύουν την ταυτότητα των πελατών τους, να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους και να αναφέρουν τυχόν ύποπτες συναλλαγές. Πέτυχαν επίσης αυξημένη επαγρύπνηση όσον αφορά τα εξαιρετικά πλούσια άτομα.
Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα πανευρωπαϊκό όριο στις μεγάλες πληρωμές μετρητών ύψους 10.000 ευρώ και μέτρα για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις και να αποφευχθεί η παράκαμψη των κυρώσεων.
Διαθέσιμη είναι από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, η εφαρμογή για την υποβολή των Δηλώσεων συμπληρωματικού φόρου…
Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2027 έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή myCAR της…
Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που θέτει όρια στην ανεξέλεγκτη χρήση…
Στην υλοποίηση 90 συγκεκριμένων κυβερνητικών δεσμεύσεων έως το τέλος της τρέχουσας θητείας, με έμφαση στην…
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τις πληρωμές του Οκτωβρίου 2026 προς εργαζόμενους, ανέργους, γονείς και ειδικές επαγγελματικές ομάδες, ανακοίνωσε η…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ