Σχεδόν 160 εκατ. ευρώ σε πάνω από 282.500 δικαιούχους θα καταβληθούν στο πλαίσιο των πληρωμών που έχουν προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ, ενώ οριστικά στις 15 Δεκεμβρίου θα δοθεί από τον ΟΠΕΚΑ το έκτακτο ελάχιστο εγγυημένο επίδομα σε όλους τους δικαιούχους.
Βάσει του προγραμματισμού, από τον e-ΕΦΚΑ, έως τις 10 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 19,7 εκατ. ευρώ σε 730 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. Σήμερα, 7 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί 1,15 εκατ. ευρώ σε 2.290 δικαιούχους, ως αναδρομικά κληρονόμων από επιστροφή μνημονιακών μειώσεων, ενώ 35.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 60 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.
Από τον ΟΑΕΔ θα καταβληθούν 110 εκατ. ευρώ σε 250.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, 22 εκατ. ευρώ σε 6.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και 6 εκατ. ευρώ σε 23.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
Αναλυτικότερα, σήμερα ξεκινάει η πληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και, όπως επισημαίνει ο οργανισμός, δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
Τέλος, για την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου οριστικοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΑ η καταβολή της πρόσθετης εισοδηματικής ενίσχυσης των ωφελουμένων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η…
Mε το πρώτο κουδούνι να χτυπά την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026, πολλοί εργαζόμενοι γονείς αναζητούν…
Ανοίγει σήμερα στις 11:00, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ειδικό εποχικό…
Θεσσαλονίκη: Κάρτες για δωρεάν μετακίνηση με την αστική συγκοινωνία σε πάνω από 4.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας…
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) υπενθυμίζει σε γονείς,…
Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη από ανακοπή καρδιάς…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ