Οικονομία

Πόθεν Έσχες 2025: Σε εξέλιξη η υποβολή δηλώσεων – Πότε λήγει η προθεσμία

Μέσω σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πραγματοποιείται αυτήν την περίοδο η διαδικασία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες για το έτος 2025 (χρήση 2024). Να σημειωθεί ότι, οι υπόχρεοι σε αρχική Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. με ημερομηνία ανάληψης από 28.02.2023 και μεταγενέστερες και σε ετήσια Δ.Π.Κ. και Δ.Ο.Σ. των ετών α) 2023 (χρήση 2022), β) 2024 (χρήση 2023) και γ) 2025 (χρήση 2024 όταν ξεκινήσει η υποβολή), οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κατάλογο υπόχρεων από τους φορείς τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα αυτόματης άντλησης στοιχείων από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής. Επισημαίνεται ότι, το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του πόθεν έσχες διασυνδέεται σταδιακά με τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τα πιστωτικά ιδρύματα, ενώ εντός της εφαρμογής παρέχεται η λίστα των διασυνδεδεμένων οργανισμών και ιδρυμάτων από τους/α οποίους/α είναι εφικτή η αυτόματη άντληση στοιχείων.

Πόθεν Έσχες 2025: Πότε λήγει η προθεσμία

Η υποβολή των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και Δ.Ο.Σ. 2025 (χρήση 2024) είχε ημερομηνία έναρξης την 1η Αυγούστου 2025 και ημερομηνία λήξης, την 31η Οκτωβρίου 2025. Επισημαίνεται ότι για τα υπόχρεα πρόσωπα που έχουν συμπεριληφθεί σε μηνιαίο ή ετήσιο κατάλογο από τους φορείς τους, είναι διαθέσιμα τα στοιχεία από όλους τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τα πιστωτικά ιδρύματα της ημεδαπής.

Η νέα πλατφόρμα του ν. 5026/2023 αξιοποιεί διαλειτουργικότητα με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (Διαπιστωτική Απόφαση Διαλειτουργικότητας ΦΕΚ 5921/Β/24-10-2024) για την υποστήριξη της συμπλήρωσης των ΔΠΚ από τους υπόχρεους. Επιπλέον, οι σύζυγοι των υπόχρεων προσώπων καθίστανται πλέον αυτοτελώς υπόχρεοι και οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν διακριτές ΔΠΚ.

Πατήστε ΕΔΩ για τη δήλωση πόθεν έσχες

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΥΠΑΑΤ-ΑΑΔΕ: Στα 53 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για την παροχή γεωργικών συμβουλών

Στα 53 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός της πρόσκλησης για την παροχή δωρεάν γεωργικών…

19/09/2026

ΔΥΠΑ: Στις 25/09, στο Κιλκίς, το 11ο JobReady by DYPA

Tην Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 10:30 έως τις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της…

19/09/2026

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Απόλυτα αφοσιωμένος στην Εκκλησία και βαθιά προσηλωμένος στους ιερούς κανόνες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

«Η διακονία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη Βαρθολομαίου χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αφοσίωσή του στην Εκκλησία,…

19/09/2026

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα της ΔΥΠΑ, με τους δικαιούχους να μπορούν…

19/09/2026

Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

Κατά την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν συνολικά 1.392.004.633,40 ευρώ σε 2.712.497 δικαιούχους,…

19/09/2026

Οι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τις απαγορεύσεις στη χρήση κινητών και social media για τους μαθητές

Λιγότερους περισπασμούς στην τάξη, βελτίωση της οργάνωσης και περισσότερη δια ζώσης επικοινωνία μεταξύ των μαθητών…

19/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ