Σκρέκας: «Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» - voucherergasia.gr
Οικονομία

Σκρέκας: «Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας έκανε για άλλη μια φορά την διαβεβαίωση ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό και η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να το ιδιωτικοποιήσει.

Ο Κώστας Σκρέκας τόνισε επίσης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ότι οι τιμές στο νερό θα ελέγχονται από μια Ανεξάρτητη Δημόσια Ρυθμιστική Αρχή, ενώ έκανε αναφορές στις τιμές ενέργειας, στο θέμα με τη παράνομη δόμηση στη Μύκονο και στις εκλογές.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα για το νερό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε κατηγορηματικά ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται.

«Το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Το νερό σύμφωνα με το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 3 θα παρέχεται από δημόσιους και δημοτικούς φορείς παροχής ύδατος. Για πρώτη φορά σε ελληνικό νόμο προσδιορίσαμε ρητά ποιοι είναι οι φορείς και οι οργανισμοί που θα παρέχουν το πόσιμο και το αρδευτικό νερό στη χώρα», είπε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός τόνισε ότι αρμόδιοι φορείς για τη διανομή του νερού είναι οι δημόσιες εταιρείες (ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ), οι δημοτικές εταιρείες ύδρευσης και οι οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ, ΤΟΕΒ). Δε χωράει καμία αμφιβολία. «Κλείσαμε οποιαδήποτε κερκόπορτα μπορεί να υπάρχει».

«Μέχρι τώρα δεν υπήρχε ρητή διατύπωση για το ποιοι είναι οι πάροχοι ύδατος», πρόσθεσε ο Κώστας Σκρέκας περιγράφοντας στη συνέχεια το νομικό πλαίσιο που υπήρχε μέχρι πρόσφατα.

«Επειδή αυτή την στιγμή το νερό παρέχεται από δημόσιες μονοπωλιακές εταιρείες και είναι ένα δημόσιο αγαθό, θα πρέπει να προστατεύσουμε τους Έλληνες καταναλωτές σε ότι αφορά την ποιότητα και τις τιμές του νερού. Θα πρέπει να υπάρξει λογοδοσία, έλεγχος και διαφάνεια και από τους δημόσιους φορείς» είπε.

Πρόσθεσε δε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου διαπιστώνουν ότι δε γίνεται συστηματικός έλεγχος από τις εταιρείες παροχής νερού ενώ υπαρχουν και δημοτικές επιχειρήσεις που χρεώνουν έως και δύο φορές πιο ακριβά το νερό.

Και όπως υποστήριξε, «όλα αυτά θα μπουν τώρα κάτω από τον έλεγχο μιας ανεξάρτητης, Δημόσιας, Ελεγκτικής Αρχής».

«Από εδώ και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και πρέπει να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε σε αυτόν τον τόπο», τόνισε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ