Σκυλακάκης: «Τον Ιανουάριο τα τιμολόγια ρεύματος θα είναι φθηνότερα από αυτά πριν τις επιδοτήσεις» - voucherergasia.gr
Οικονομία

Σκυλακάκης: «Τον Ιανουάριο τα τιμολόγια ρεύματος θα είναι φθηνότερα από αυτά πριν τις επιδοτήσεις»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, το πρωί του Σαββάτου (16/12/23) μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα χρωματιστά τιμολόγια για το ηλεκτρικό ρεύμα και για το ποιο θα πρέπει να επιλέξει ο καταναλωτής, ανάλογα με την περίπτωση.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στους λογαριασμούς για το ηλεκτρικό ρεύμα και τα χρωματιστά τιμολόγια, ανέλυσε το γιατί επιλέχθηκε ως ιδανικό το πράσινο για τους πολίτες.

«Τώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο οι εταιρείες είχαν 130 διαφορετικά τιμολόγια. Υπήρχε ποικιλία και το εξής φαινόμενο. Είχαμε μία προσφορά μία έκπτωση και μετά προσγειωνόταν ο καταναλωτής την οποία, δεν μπορούσε να συγκρίνει με όλες τις υπόλοιπες.

Μεταβαίνοντας σε ένα καινούριο σύστημα, χωρίσαμε τα τιμολόγια σε 3 μεγάλες κατηγορίες. Αυτά που είναι σταθερά, τα κυμαινόμενα και η 3η εκδοχή ήταν τα δυναμικά τιμολόγια με τους έξυπνους μετρητές. Προσθέσαμε ένα άλλο τιμολόγιο που έχει την εξής διαφορά: Υποχρεωτικά οι εταιρείες πρέπει να το προσφέρουν με ακριβώς ίδιες συνθήκες. Συνεπώς βλέπουμε μια τελική τιμή και μπορείς να συγκρίνεις με τις τιμές όλων των υπολοίπων και να δεις ποιος είναι ο πιο φθηνός ή όχι.

«Διαλέξαμε» το πράσινο για τους πολίτες, γιατί μέχρι τώρα δεν ξέραμε ποιος είναι ο πιο φθηνός και ο πιο ακριβός. Θέλουμε να ξέρουμε και μετά να κάνουμε την επιλογή των τιμολογίων την 1/1/24. Μπορεί κανείς να το κάνει και νωρίτερα και αργότερα», είπε αρχικά.

«Αυτό το ποσό που θα δώσουνε θα είναι το τελικό. Υπάρχει ένα πάγιο 5 ευρώ και το τελικό ποσό. Μετά βλέπουμε, υπάρχει ένα κίτρινο, ένα μπλε. Να υπάρχει ένας ανταγωνισμός και να ξέρουμε τις τιμές του κάθε παρόχου. Στην λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, τι τιμές τις αποφασίζει ο ανταγωνισμός, που έχει δύο «παίκτες»: αυτούς που παρέχουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και αυτούς που τα αγοράζουν», συμπλήρωσε ο κύριος Σκυλακάκης.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ