Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πολύ πιθανή η παράταση για την πληρωμή τους

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση στην πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας 2024 την ώρα που χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, περιμένουν τις τελευταίες μέρες του χρόνου για να τα καταβάλουν.

Όπως δήλωσε το Σάββατο (09/12) ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης ερωτηθείς στο Mega για το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2024, εφόσον η σχετική προθεσμία εκπνέει στο τέλος του έτους, ο Χάρης Θεοχάρης απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρος για το εάν θα πρέπει να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα κάνουμε μία συζήτηση. Τώρα όλο και περισσότερο έχουμε τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας αυτοκίνητα. Θα πρέπει να το δούμε ακριβώς και να το εξετάσουμε, δεν λέω ότι πρέπει να αυξηθούν. Σε κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι φθηνά σε κάποιες ακριβά. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε αυτή τη στιγμή, δεν έχει γίνει αυτή η κουβέντα».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν έχουμε σκεφτεί να δώσουμε παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, θα ήθελα να μην συνεχίσουμε με αυτή την λογική των παρατάσεων. Θα καλέσω τον κόσμο να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας».

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023. Όταν παρέλθει η προθεσμία, θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με τα τέλη.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

OΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα

Την Τετάρτη 30/9/2026 θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 258.869.403 ευρώ…

28/09/2026

Δημόσιο: Δόθηκε παράταση στον έλεγχο των αξιολογήσεων του 2025

Παράταση μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2026, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού για την…

28/09/2026

Μουσικά Σχολεία: Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη εμπειροτεχνών μουσικών

Την πρόσκληση για την πρόσληψη εμπειροτεχνών ιδιωτών μουσικών (ΕΜ16) στα Μουσικά Σχολεία για το διδακτικό…

28/09/2026

ΑΣΕΠ 3ΓΒ/2026: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τις 97 μόνιμες προσλήψεις ΕΕΠ

Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3ΓΒ/2026 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση…

28/09/2026

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρόταση για κατοικίες με ενοίκιο 5 ευρώ/τ.μ. μέσω αξιοποίησης της περιουσίας του ΕΦΚΑ

Το δεύτερο βίντεο της καμπάνιάς του για τις δυνατότητες αξιοποίησής της περιουσίας του ΕΦΚΑ προς…

28/09/2026

Κεραμέως: Δε θα αλλάξει το επίδομα ανεργίας

«Λήξαν» χαρακτήρισε το θέμα, που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για…

28/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ