Νωρίτερα σε σχέση με το 2025, θα ανοίξει το 2026 η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCAR για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.
Υπενθυμίζεται πως φέτος η εν λόγω πλατφόρμα είχε ενεργοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Απριλίου, ωστόσο την επόμενη χρονιά, αυτή θα τεθεί σε λειτουργία την Τετάρτη, 1η Απριλίου του 2026 όπως προβλέπει το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα της ΑΑΔΕ.
H υποχρέωση αυτή θα αφορά στους ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους στην Εφορία και θέλουν να το κυκλοφορήσουν ξανά στους δρόμους για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς το έχουν θέσει σε καθεστώς ακινησίας.
Το enikonomia.gr παρουσιάζει έναν χρήσιμο οδηγό με 8 ερωτήσεις και απαντήσεις για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα του 2026. Αναλυτικά:
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η διαδικασία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα του 2026 αναμένεται να είναι ίδια με αυτή του 2025. Οι ενέργειες που, όπως φαίνεται, θα πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος θα είναι η εξής:
Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ΙΧ μπορεί να κάνει άρση ακινησίας του αυτοκινήτου του μόνο 1 φορά εντός του ίδιου έτους με αναλογική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα εάν κάποιος κινήσει το όχημα του για 2 μήνες και το θέσει σε άρση, τότε δεν μπορεί να προβεί ξανά για δεύτερη φορά στην ενέργεια αυτή μέσα στο ίδιο έτος.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, εάν κάποιος θέλει να επανακυκλοφορήσει το όχημα του:
Θα πρέπει να απευθυνθεί στη ΔOY/Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησής του προκειμένου να υποβάλει το σχετικό αίτημα άρσης και να παραλάβει τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος του, εφόσον έχει πληρώσει τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας και έχει ενεργό ασφαλιστήριο για το αυτοκίνητο.
Όταν το αυτοκίνητο πωληθεί ή διαγραφεί οριστικά (π.χ. λόγω εξαγωγής) κατά τη διάρκεια της άρσης ακινησίας του οχήματος.
Δεν γίνεται επιστροφή των τελών κυκλοφορίας.
Σε «συμφωνία προόδου και ευημερίας» αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, το βράδυ…
Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 90η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός…
Όλες οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τα μέτρα για νοικοκυριά, επαγγελματίες και συνταξιούχους και…
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία διορθώσεων για την ΕΑΕ 2025, με την προθεσμία να…
Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά, με τους…
Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρίστου…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ