Τέλη Οκτωβρίου το Νομοσχέδιο για τον Νέο ΑΣΕΠ - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Οικονομία

Τέλη Οκτωβρίου το Νομοσχέδιο για τον Νέο ΑΣΕΠ

Τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να είναι έτοιμο το νομοσχεδιο για την αναδιοργάνωση του ΑΣΕΠ. Αυτό τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ΑΣΕΠ, καθώς και του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι πρωταρχικός στόχος αποτελεί η επιλογή «του κατάλληλου προσώπου στην κατάλληλη θέση», ενώ πρόσθεσε για το νομοσχέδιο: «Δεν έχουμε ακόμα το νόμο. Ο νόμος θα είναι έτοιμος, το νομοσχέδιό μας, στα τέλη Οκτωβρίου. Αύριο (σήμερα 13/101/2020) θα έχω συνάντηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΑΣΕΠ. Το ΑΣΕΠ συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία αυτής της μεταρρύθμισης γιατί αφορά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του ίδιου του ΑΣΕΠ, στην επιτάχυνση των διαδικασιών του, στην αλλαγή των κριτηρίων πρόσληψης. Κεντρική λογική μας είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αξιοκρατία, σαφής περιγραφή των προσόντων που πρέπει να έχει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση εργασίας που του αξίζει. Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε σημαντικά βήματα μπροστά σε αυτόν τον τομέα και επομένως τις επόμενες μέρες θα πρέπει να περιμένετε τα νεότερά μας στη συνέχιση της αλυσίδας των μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών στη Δημόσια Διοίκηση και στην Αυτοδιοίκηση».

Το 2022 οι πρώτες εξετάσεις

Όπως εξήγησε ο υπουργός, οι πρώτες εξετάσεις με το νέο σύστημα δρομολογούνται για το 2022. Παράλλη, απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει το ΑΣΕΠ ήταν κατηγορηματικός: «Όχι μόνο δεν καταργούμε, αλλά ενισχύουμε το ΑΣΕΠ. Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης δεν μπορεί οι προσλήψεις να γίνονται με τα δεδομένα της δεκαετίας του 90. Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της ψηφιοποίησης, την οποία εισάγουμε στον ΑΣΕΠ. Πρόθεσή μας δεν είναι να καταργήσουμε, αλλά να εκσυγχρονίσουμε και να συμπληρώσουμε τη νομοθεσία, ώστε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού για το δημόσιο να βγει ενισχυμένο.  Δίνουμε άμεση προτεραιότητα στην αξιοκρατία». Όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Επαναλαμβάνω, δεν μας νοιάζουν τα χαρτιά και οι βαθμοί από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο.

Δεν επιδιώκουμε συσσώρευση χαρτιών αλλά αξιοποίηση  γνώσεων. Ούτε όλα τα πανεπιστήμια είναι ίδια, ούτε κριτής των πάντων μπορεί να είναι η βαθμολογία και το πτυχίο ανόμοιων πανεπιστημίων και διαφορετικών εποχών.  Μας νοιάζει η πραγματική γνώση και η πραγματική ικανότητα». Σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών  για τον διορισμό στο δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αυτή έχει σχέση με την ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ και τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων. Στόχος μας είναι εντός ενός έτους από τη στιγμή που μια υπηρεσία κοινοποιεί τις ανάγκες της στο ΥΠΕΣ και εγκρίνεται, να έχει γίνει και η πρόσληψη».

Share
Ετικέτες: ergasia

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ