Κατηγορίες: Οικονομία

Τίτλοι τέλους για τη φορολοταρία των 1.000 ευρώ

Τίτλους τέλους στη φορολοταρία των 1.000 ευρώ σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο μελετάει σενάρια για έξτρα bonus στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το στοίχημα της είσπραξης εσόδων ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί φέτος από το μέτρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών είναι κρίσιμο.

Έτσι, υποχρεώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επανεξετάσει το μέτρο και να δώσει περισσότερα κίνητρα στους φορολογούμενους προκειμένου να χρησιμοποιούν περισσότερο στις καθημερινές συναλλαγές του το πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.

Η φορολοταρία

Οι αλλαγές θα γίνουν με νομοθετικές διατάξεις που θα ενσωματωθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλάζουν πλήρως τα έπαθλα της φορολοταρίας.

Οι τυχεροί, θα κερδίζουν ακόμη και 5000 ευρώ σε μετρητά (- από 1.000 ευρώ που είναι σήμερα – ενώ εξετάζεται και η κλήρωση δώρων μεγαλύτερης αξίας όπως είναι αυτοκίνητα κλπ προκειμένου να τονωθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.

Το σχέδιο

Το σχέδιο που βρίσκεται στο τραπέζι περιλαμβάνει τα εξής:

– Μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα τα οποία όμως θα δίνονται σε λιγότερους τυχερούς.

– Οι κληρώσεις θα μπορούσαν να γίνονται σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα.

– Μια φορά τον χρόνο να διενεργείται μια υπερ-κλήρωση όπου θα δίνεται ένα πολύ μεγάλο ποσό σε έναν υπερτυχερό.

– Να πραγματοποιείται επικοινωνιακή εκστρατεία διαφήμισης της φορολοταρίας που θα ξεδιπλώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

– Να δίνονται και μη χρηματικά έπαθλα, όπως αυτοκίνητα.

Εξετάζονται επίσης να θεσπιστούν φορολογικές εκπτώσεις για όσους συλλέγουν ηλεκτρονικές αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

Οι εκπτώσεις θα κυμαίνονται από 1% έως και 10% ανάλογα με το είδος της συναλλαγής.

Επίσης, κάποιες συναλλαγές να μετράνε «διπλά» προκειμένου ο φορολογούμενος να πιάνει τον στόχο του 30% (σ. σ είναι η νέα υποχρέωση που αφορά σε όλους και προβλέπει ότι κάθε φορολογούμενος πρέπει να κάνει συναλλαγές με κάρτα που να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός του).

Δηλαδή μια συναλλαγή 200 ευρώ με έναν γιατρό (για παράδειγμα) να έχει αξία 400 ευρώ όταν θα προστίθεται στο ποσό που θα λαμβάνεται υπόψη.

Share
Ετικέτες: φορολοταρία

Πρόσφατα άρθρα

Άρης Σερβετάλης: Η μεταμόρφωσή του για τον ρόλο του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή

Με μία διαφορετική εμφάνιση εναρμονισμένη με το ρόλο, εμφανίστηκε ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος έδωσε…

15/10/2026

Η στεγαστική κρίση και η έλλειψη προσιτής κατοικίας: Τα προβλήματα και οι ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων

Η πρόκλησης ανεύρεσης προσιτής κατοικίας, το υψηλό κατασκευαστικό κόστος, η ανάγκη αύξησης της προσφοράς νέων…

14/10/2026

Μείωση 40 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης, 20 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, 10 λεπτά στην αμόλυβδη και αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης

Στο 1,55 ευρώ ανά λίτρο αναμένεται να διαμορφωθεί η μέση τιμή λιανικής για το πετρέλαιο…

14/10/2026

Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση 30% για όλο τον χειμώνα – Δείτε παραδείγματα

Αυξημένο κατά 30% θα είναι το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2026-2027, με το…

14/10/2026

Βατικανό: Ομαλά εξελίσσεται η ανάρρωση του Πάπα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα

Η ανάρρωση του Πάπα Λέοντα μετά τη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα εξελίσσεται όπως αναμενόταν. Ο…

14/10/2026

Στα 40 λεπτά το λίτρο η επιδότηση αλιευτικού πετρελαίου για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο – Νέα δράση 15 εκατ. ευρώ για ζημιές από θαλάσσια είδη

Επιδότηση 40 λεπτών ανά λίτρο αλιευτικού πετρελαίου για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και νέα…

14/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ